35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ιστορική επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο στον Πανελλήνιο για προπόνηση τζούντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Κυψέλη επισκέφθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

Σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον Πανελλήνιο, η ανιψιά του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο συνοδεία του Προέδρου του Πανελληνίου Αλέξη Αλεξόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Παναγιώτη Σαρρή, της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Νανάς Σπυροπούλου και της Γενικού Αρχηγού του Συλλόγου Νατάσας Μπαρδοπούλου επισκέφθηκε την αίθουσα του τζούντο, με σκοπό να συναντήσει νεαρούς αθλητές του τμήματος τζούντο του Πανελληνίου, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα αποτελεί για τους Ιάπωνες ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας τους.

Στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου είχε άλλωστε βρεθεί στο παρελθόν ο Ιάπωνας ιδρυτής του τζούντο Τζίγκορο Κάνο, μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού που με τις προσπάθειές του είχε συμβάλει ώστε να ενταχθεί η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας παρακολούθησε με ενθουσιασμό την προπόνηση 16 αθλητών από τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες του τζούντο και αμέσως μετά συνομίλησε με κάθε αθλητή και κάθε αθλήτρια ξεχωριστά, δείχνοντας ενδιαφέρον να μάθει για ποιο λόγο επέλεξαν το τζούντο, ποιες είναι οι αγαπημένες τους τεχνικές και ποιοι είναι οι στόχοι τους, ενώ στο τέλος, η ίδια τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Με αφορμή την ιστορική επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξης Αλεξόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Πανελλήνιο, καθώς η ιστορική επίσκεψη της Α.Α.Υ. Πριγκίπισσας Κάκο αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας: για τα μέλη της διοίκησης, τους προπονητές και τους αθλητές μας. Μετά από αυτή την εκδήλωση, αισθάνομαι ότι προσθέσαμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς που τους ενώνει η κοινή αγάπη για τον πολιτισμό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αθλητές της ομάδας τζούντο του Πανελληνίου και τον προπονητή τους Νίκο Μπαμπά που διατηρούν πολύ ψηλά το επίπεδο στο άθλημα και μας κάνουν περήφανους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου, Παναγιώτης Σαρρής επισήμανε: «Η επίσκεψη της Α.Α.Υ. Πριγκίπισσας Κάκο της Ιαπωνίας, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την προπόνηση των αθλητών τζούντο, συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε επιτυχίες όπως και στους αθλητές των υπολοίπων αθλητικών τμημάτων του Συλλόγου. Η ευγενική της παρουσία στον αθλητικό μας χώρο, μας υπενθύμισε τις αξίες του Ολυμπισμού, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού της ανθρώπινης προσπάθειας. Πρόκειται για ιδέες που είναι διαχρονικές, πανανθρώπινες και πάντοτε επίκαιρες».

Τα συμβολικά δώρα

Η διοίκηση του Πανελληνίου, θέλοντας να ευχαριστήσει την Πριγκίπισσα Κάκο για την επίσκεψή της, της προσέφερε ένα στεφάνι κισσού από επιχρυσωμένο ορύχαλκο ως σύμβολο δύναμης. Το δώρο μαζί με μια ανθοδέσμη και μία ζωγραφιά που δημιούργησε μία 14χρονη αθλήτρια του Συλλόγου με θέμα το τζούντο, προσέφεραν στην Πριγκίπισσα δύο από τους μικρότερους αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν στην προπόνηση. Η ίδια ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και έφυγε με την υπόσχεση να επιστρέψει σε μια επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό