18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιστορική αλλαγή στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics δείχνουν ότι το Tesla Model Y ξεπέρασε το Toyota Corolla και έγινε το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το πετυχαίνει αυτό και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Model Y είναι διπλάσιο σε κόστος από το Corolla.
Η Tesla πλησίασε αυτόν τον στόχο το 2022, όταν τα στοιχεία της JATO Dynamics έδειξαν ότι το Model Y έγινε το τρίτο σε πωλήσεις όχημα στον κόσμο, με 747 χιλιάδες μονάδες να πωλούνται το 2022. Το ηλεκτρικό crossover ξεπεράστηκε από την Toyota Corolla με 992.000 μονάδες και το Toyota RAV4 με 1.016 εκατ. μονάδες.
Η αλλαγή που γίνεται στις αρχές της φετινής χρονιάς αποτελεί μια ιστορική στιγμή, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό όχημα ηγείται των παγκόσμιων πωλήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, το Tesla Model Y πούλησε 267.200 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ το Toyota Corolla και τα αδέρφια του που πωλούνται με διαφορετικές ονομασίες παγκοσμίως κατέγραψαν 256.400 πωλήσεις.
Το Tesla Model Y πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα μετά την αύξηση των πωλήσεών του κατά 69% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, η Corolla συνέχισε την πτωτική της πορεία από το 2022, καταγράφοντας μείωση κατά 29% στις πωλήσεις στην Κίνα και 10% στις ΗΠΑ.
Πάντως τα υπόλοιπα μοντέλα στην πρώτη πεντάδα ανήκουν στην Toyota, με σειρά τα Toyota Hilux, Toyota RAV4 και Toyota Camry.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό