19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ισραηλινά χτυπήματα και στο λιμάνι της Υεμένης ως αντίποινα στους Χούθι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πολλαπλά μέτωπα μάχονται οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Εκτός από το συνεχιζόμενο σφυροκόπημα στο Λίβανο, που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία τους ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, το μακελείο στη Λωρίδα της Γάζα εδώ και ένα χρόνο, σήμερα χτύπησε και κεντρικό λιμάνι στης Υεμένης.

Χθες ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χθες ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε, πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης αναχαιτίστηκε πάνω από το Τελ Αβίβ. Συνολικά έχουν αναχαιτιστεί επιθέσεις τριών βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ, αυτόν τον μήνα, από τους Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το Ισραήλ έπληξε σήμερα Κυριακή (29/9) εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην Υεμένη, όπως μετέδωσαν ισραηλινά και αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφορές από την Υεμένη αναφέρουν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην παράκτια πόλη Χοντέιντα. Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ανέφεραν πάνω από δέκα επιθέσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα.

«Η ισραηλινή επίθεση στοχεύει την πόλη Χοντέιντα», ανάρτησαν τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης Al Masirah.

Τα πλήγματα έρχονται ως απάντηση στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι κατά του Ισραήλ, προσθέτει το δημοσίευμα του πρακτορείου Al-Arabiya.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό