21.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Τριπλή ασπίδα στους ουρανούς – Το πολύπλοκο σύστημα αεράμυνας και το νέο υπερόπλο με λέιζερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πολυσχιδές σύστημα αεράμυνας που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια το Ισραήλ επιτρέπει την αναχαίτηση κάθε απειλής από τον ουρανό μόνο όταν τα εισερχόμενα πυρά κατευθύνονται σε κατοικημένες περιοχές ή σε ευαίσθητες υποδομές του κράτους και του στρατού. 

Arrow System (Το Βέλος) 

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιτρέπει την αναχαίτηση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως αυτοί που εκτόξευσε το Ιράν στην τελευταία επίθεση. Το Βέλος έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στην αναχαίτηση πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι στην Υεμένη. Το εύρος δράσης του φθάνει έως και τα 2,400 χιλιόμετρα. 

Da’s Sling

Σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς με ακτίνα δράσης έως τα 300 χιλιόμετρα. Σύστημα που επίσης έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δρα κυρίως εναντίον πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς σαν και αυτούς που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ. 

Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)

Το σύστημα που έχει το Ισραήλ για να αναχαιτίζει πυραύλους μικρού βεληνεκούς και ρουκέτες ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, το ποσοστό της επιτυχίας του ξεπερνά το 90%. 

To Iσραήλ επεξεργάζεται και ένα νέο όπλο το – Iron Beam (Σιδερένιος Δοκός) το οποίο θα βασίζεται σε τεχνολογία χρήσης λέιζερ και θα κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα στη χρήση του σε σχέση με τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα που για να λειτουργήσουν χρειάζονται από 50.000 έως 2 εκατομμύρια δολάρια ανάλογα με το ποιο θα επιλεγεί. 

Δείτε το γραφικό του Al Jazeera για την τριπλή αεράμυνα του Ισραήλ

Credits: Al Jazeera.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό