21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Ρουκέτες σε κτίριο στα προάστια του Τελ Αβίβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στο προάστιο Χολόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίες βρισκόταν σε αυτό το κτίριο.

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τον αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Click4more: Ισραήλ: Δυο γυναίκες νεκρές από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Η οργάνωση Χαμάς ανέφερε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν η απάντησή της για την καταστροφή, από το ισραηλινό στρατό, ενός πολυόροφου κτιρίου στη Γάζα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της.

«Σε απάντηση για τη στοχοθέτηση πολυκατοικιών και πολιτών, το ραντεβού σας με τις ρουκέτες της αντίστασης στους ουρανούς του Τελ Αβίβ είναι στις 9» το βράδυ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άμπου Χάμζα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε απόψε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων εναντίον στόχων στο ισραηλινό έδαφος, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Η Ιερουσαλήμ, μια πόλη τόσο σημαντική για τους πιστούς όλου του κόσμου, πρέπει να είναι ένας τόπος συνύπαρξης», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ψάκι υπογράμμισε ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό. Η Ουάσινγκτον επικεντρώνει όμως τώρα τις προσπάθειές της στην αποκλιμάκωση της έντασης.

«Απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει στις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο παλαιστινιακός λαός έχει επίσης το δικαίωμα στην ασφάλεια, όπως και οι Ισραηλινοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό