22.1 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Ρουκέτα έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Άντονι Μπλίνκεν – Μεταφέρθηκε σε καταφύγιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, από το Ισραήλ, καθώς λόγω των συναγερμών για ρουκέτες της Χεζμπολάχ που ήχησαν στο Τελ Αβίβ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα καταφύγιο.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ είπε ότι κατέρριψε ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ, καθώς ο Άντονι Μπλίνκεν, ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα καταφύγιο.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούσαν σε όλη την ισραηλινή πόλη το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, καθώς καπνός, προφανώς από αναχαιτισμένο βλήμα, εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το πολυτελές ξενοδοχείο του κ. Μπλίνκεν.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, στο 11ο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τις 7 Οκτωβρίου, ήταν μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων και άλλων προσκεκλημένων που κατευθύνθηκαν στο καταφύγιο στον κάτω όροφο κατά τη σύντομη στάση τους στο Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα είπε ότι είχε βάλει στόχο τη στρατιωτική βάση Glilot στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς ηγέτες την Τρίτη για να τους παροτρύνει «να εκμεταλλευτούν» τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, την περασμένη εβδομάδα πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό