17.8 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Πυροβολισμοί στη Γιάφα, αναφορές για 8 νεκρούς – Βίντεο σοκ με τους δράστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρόμος στην περιοχή της Γιάφας στα νότια προάστια του Τελ Αβίβ καθώς νωρίτερα ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί από την επίθεση δυο ενόπλων σε σταθμό του τραμ. 

Ερασιτεχνικά βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να έχουν πέσει στο έδαφος ενώ ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και φωνές. Οι πρώτες πληροφορίες από το Ισραήλ μιλούν για τουλάχιστον δυο ενόπλους που άνοιξαν πυρ στο σημείο. Φωτογραφίες δείχνουν τους δυο υπόπτους να βγαίνουν από βαγόνι τραμ με τα όπλα στα χέρια και να πυροβολούν αδιακρίτως προς τον κόσμο. 

Two Terrorists armed with Rifles were seen exiting the Light-Rail in Jaffa before Opening Fire, with one possibly Neutralized and the other said to have ran from the Scene of the Attack while continuing to Shoot. pic.twitter.com/XiQ5sfHhYK

— OSINTdefender (@sentdefender) October 1, 2024

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε σταθμό τραμ της πόλης και σύμφωνα με τα Ισραηλινά μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους και τουλάχιστον δέκα τραυματίες, δυο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Όπως ανακοίνωση η Ισραηλινή Αστυνομία, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 8 (ανάμεσά τους οι δυο τρομοκράτες) και 9 τραυματίες. Ο ένας από τους δράστες εξουδετερώθηκε αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας. 

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι πρόκειται για Παλαιστίνιους από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.

Ο σκληροπυρηνικός Σμότριχ δήλωσε ότι θα απαιτήσει από το υπουργικό συμβούλιο να απελαθούν τα μέλη των οικογενειών των υπόπτων στη Γάζα και να καταστραφούν τα σπίτια τους.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό