35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ισραήλ: Πρόταση εκεχειρίας στη Χαμάς- Οι τρεις φάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς μέσω Κατάρ μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε στο X σήμερα Παρασκευή.

Οι τρεις φάσεις

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, η προτεινόμενη από το Ισραήλ κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοστεί σε τρία στάδια.

Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει πλήρη κατάπαυση του πυρός, απόσυρση των στρατιωτών των IDF από τη Γάζα, μερική απελευθέρωση ορισμένων από τους εναπομείναντες ομήρους, ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους και είσοδο 600 φορτηγών στη Λωρίδα της Γάζας. Η φάση αυτή θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Η δεύτερη φάση θα είναι ο «οριστικός τερματισμός των εχθροπραξιών». Εάν η δεύτερη φάση διαρκούσε περισσότερο από έξι εβδομάδες, η εκεχειρία των έξι εβδομάδων θα παρατεινόταν.

Επιπλέον, αυτό θα περιλάμβανε την απελευθέρωση των υπόλοιπων ζωντανών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών. Αυτό θα σήμαινε επίσης την επίσημη μόνιμη παύση των εχθροπραξιών.

Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση της Λωρίδας της Γάζας. Μόλις επιτευχθεί, η φάση αυτή θα περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή των λειψάνων των ομήρων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους από τη Χαμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό