22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες επιθέσεις εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ. Λίγες ώρες πριν από τις αεροπορικές επιδρομές, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, προειδοποίησε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου, αλλά και όσους ζουν κοντά στα προπύργια της Χεζμπολάχ να φύγουν αμέσως, ώστε να αποφύγουν πρόσθετα χτυπήματα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα και τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού, τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα.

Ενώ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έχει δηλώσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον ένας νεκρός και 20 τραυματίες, με κάποιους από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ταυτόχρονα, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε πολλές πόλεις, όπως τονίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν φτάσει μέχρι και το Ερμέλ στο βορειοανατολικό Λίβανο, πάνω από 80 μίλια από τα ισραηλινά σύνορα. Δεκάδες ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε περισσότερους από 150 στόχους, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, μέρος μιας εναέριας επίθεσης που αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες.

Η ενημέρωση από την πλευρά του Ισραήλ

Η ανακοίνωσε, μάλιστα, του Χαγκαρί μεταδιδόταν ζωντανά στην ισραηλινή τηλεόραση, ενώ μεταφραζόταν και στα αραβικά, προκειμένου να ενημερωθεί ο άμαχος πληθυσμός.

Την ίδια στιγμή, ο αντιναύαρχος ερωτήθηκε, αν θα έπρεπε να αναμένεται και μία χερσαία σύρραξη, ωστόσο όπως ο ίδιος επεσήμανε, «επικεντρωνόμαστε μόνο στην εναέρια εκστρατεία του Ισραήλ».

Εκτοπισμοί λόγω της επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο

Οι βομβαρδισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ευρείας κλίμακας και προς το παρόν επικεντρώνονται στο νότιο Λίβανο. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι New York Times, υπάρχουν πόλεις όπως η Τύρος και Ναμπατιέ, οι οποίες φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από το νότιο μέρος της χώρας, αφήνοντας ορισμένες παραμεθόριες πόλεις, σχεδόν εντελώς άδειες εν μέσω της εντεινόμενης σύγκρουσης των τελευταίων 11 μηνών. Ο Mohamad Srour, ο δήμαρχος της Aita al-Chaab, είπε μέσω γραπτού μηνύματος ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στην πόλη για εκκένωση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, οι κάτοικοι της Βηρυτού, πέρα από των υπόλοιπων περιοχών έχουν λάβει γραπτά μηνύματα από τον ισραηλινό στρατό που τους προειδοποιεί να απομακρυνθούν. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο διαδεδομένα ήταν αυτά τα μηνύματα. Το γραφείο του υπουργού Πληροφοριών του Λιβάνου, Ζιάντ Μακάρι, έλαβε κλήση με μια ηχογράφηση που έλεγε στους ανθρώπους να εκκενώσουν το κτίριο, ανέφερε το πρακτορείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό