35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ισραήλ: Θλίψη για τον πατέρα ομήρου που έφυγε από την ζωή λίγο πριν την απελευθέρωση του γιού του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ακόμα τραγική ιστορία με όμηρο στην Γάζα έγινε γνωστή, όταν ο πατέρας του έφυγε από την ζωή λίγο πριν την απελευθέρωσή του.

Ο πρώην όμηρος Αλμόγκ Μέιρ Ζον, που παρέμεινε κρατούμενος στη Γάζα για 8 μήνες,θα παραστεί στην κηδεία του πατέρα του, την επομένη της απελευθέρωσής του, ανακοίνωσε την Κυριακή το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων.

«Ο Αλμόγκ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση και αγάπη που έχει δεχθεί, όμως ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά του προκειμένου να πενθήσει», έγραψε ο οργανισμός σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως η τελετή δεν είναι ανοικτή ούτε στο κοινό ούτε στα ΜΜΕ.

Η Ντίνα Ζον, η αδελφή του πατέρα του πρώην ομήρου, ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιόσι Ζον την παραμονή της απελευθέρωσης του γιου του.

«Ο αδελφός μου πέθανε από θλίψη και δεν μπόρεσε να δει τον γιο του να επιστρέφει», είπε σήμερα η ίδια στο ισραηλινό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Kan.

«Το βράδυ, πριν από την επιστροφή του Αλμόγκ, ο αδελφός του υπέστη καρδιακή ανακοπή», είπε η Ντίνα Ζον, εξηγώντας πως η ίδια βρήκε τον αδελφό της χωρίς τις αισθήσεις του, στο σπίτι του, ενώ πήγαινε να του ανακοινώσει τα καλά νέα.

«Το μυαλό μας δεν το χωράει», λέει η αδελφή του 57χρονου Γιόσι, ο οποίος ζούσε μόνος του στο κιμπούς Κφάρ Σαμπά.

«Ήταν κολλημένος στην τηλεόραση για οκτώ ολόκληρους μήνες, κολλούσε σε κάθε πληροφορία», είπε και πρόσθεσε ότι ο Γιόσι «έχασε 20 κιλά, δεν μπορούσε να το αντέξει με κανέναν τρόπο. Κλείστηκε στον εαυτό του, δεν ήθελε να βλέπει ανθρώπους. Όλοι ανησυχούσαν για αυτόν, αλλά δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με κανέναν».

Η αδελφή του άνδρα πρόσθεσε, όποως γράφουν οι Times of Israel, ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον στρατό που της είπε ότι ο ανιψιός της είχε διασωθεί. Ο αξιωματικός της είπε ότι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον Γιόσι. Πήγε στο σπίτι του να του πάει τα νέα, αλλά εκεί τον βρήκε νεκρό.

Ο Αλμόγκ Μέιρ Ζον, ηλικίας 22 ετών, απελευθερώθηκε το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μαζί με τη Νόα Αργκαμάνι, 26 ετών, τον Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και τον Σλόμι Ζιβ, 41 ετών. Τους είχαν απαγάγει μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Νόβα.

Τουλάχιστον 274 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης χθες, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Γάζας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό