22.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Θηλυκοί Ράμπο στην πρώτη γραμμή του πολέμου – Οι «αγριόγατες» που μάχονται τη Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ταινία «GI Jane», η Ντέμι Μουρ χρειάστηκε να υποβληθεί σε αμέτρητα «καψόνια» και να υπομείνει μαρτύρια για να αποδείξει ότι αξίζει όσο και οι άνδρες συνάδελφοί της στην επίλεκτη ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Στο Ισραήλ, αυτά τα στεγανά έχουν πλέον ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. Η στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες είναι υποχρεωτική και ο ρόλος που έχουν στον IDF είναι καθοριστικός και σημαντικός.

Οι γυναίκες ακολουθούν την ίδια σκληρή εκπαίδευση με τους άνδρες στον ισραηλινό στρατό και όταν έρθει η στιγμή να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή του πολέμου, αναλαμβάνουν εξίσου δύσκολες και παράτολμες αποστολές. Εδώ και δεκαετίες, οι γυναίκες υπηρετούν υποχρεωτικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, με τη θητεία τους να φτάνει τα δύο χρόνια, ενώ σε κάποιες ειδικότητες, η θητεία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2,5 χρόνια.

Οι «αγριόγατες» που εξολόθρευσαν τους μαχητές της Χαμάς

Μετά από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, το 88% των ειδικοτήτων στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι ανοικτές στις γυναίκες, ενώ οι «αγριόγατες» του Ισραήλ γιγάντωσαν τον μύθο τους τον Οκτώβριο του 2023, όταν η μονάδα Caracal ενεπλάκη σε μάχες όταν μαχητές της Χαμάς διείσδυσαν στη συνοριακή περιοχή κοντά στη Γάζα. Οι «αγριόγατες» πολέμησαν τους μαχητές της Χαμάς για σχεδόν 17 ώρες προσπαθώντας να αποκρούσουν την εισβολή. Σύμφωνα με αναφορές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις συγκρούσεις, ενώ εκτιμάται ότι οι Ισραηλινές σκότωσαν περίπου 50 μέλη της Χαμάς και τραυματίζοντας δεκάδες, ενώ καμία από αυτές δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εμπλοκής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό