26.9 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Η αστυνομία έλαβε κλήση μέσα από τζαμί πριν το μακελειό στη Γιάφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ισραηλινή Αστυνομία ένα ηχητικό ντοκουμέντο από κλήση έκτακτης ανάγκης που φαίνεται να έγινε μέσα από τζαμί το οποίο προειδοποιούσε για το μακελειό στον σταθμό του τραμ στη Γιάφα το βράδυ της Τρίτης 01/10.

Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα και ειδικότερα η Haaretz, η ηχογράφηση της κλήσης στη γραμμή έκτακτης ανάγκης της Αστυνομίας έγινε από άγνωστο ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό. Όπως αναφέρεται, ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο τζαμί απ’ όπου βγήκαν οι δυο τρομοκράτες οι οποίοι έσπειραν τον θάνατο. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Έλληνας, ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης.

«Ακούγεται ότι όσοι ήταν παρόντες στο τζαμί κάλεσαν την αστυνομία και έδωσαν αναφορά όταν συνέβη το περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό, οι δυο Παλαιστίνιοι τρομοκράτες που προέρχονταν από την πόλη της Χεβρώνας, μπήκαν στο τζαμί λίγη ώρα πριν την επίθεση και προειδοποίησαν τους παρευρισκόμενους να μην το εγκαταλείψουν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιτιμάρ Μπεν Γκβιρ σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση ανέφερε ότι εάν πράγματι αποκαλυφθεί ότι οι πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο τζαμί εμπλέκονται στην υπόθεση, το τζαμί θα πρέπει να καταστραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη του μακελειού, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που άφησε πίσω της συνολικά 7 νεκρούς και 16 τραυματίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό