15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ισπανία – Αγγλία, μία «βασιλική» κόντρα υψηλού επιπέδου, ο Ουίλιαμ και ο… Γκάβι [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου για το Euro 2024 (14/07, 22:00, ΕΡΤ1). Οι βασιλικές οικογένειες και των δύο χωρών, έχουν συχνά έντονη… τριβή με το ποδόσφαιρο, όπως ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, αλλά και η ομοϊδεάτισσά του, Λεονόρ. Ωστόσο, ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και η Σοφία, είχαν σχέση με τον «βασιλιά» των σπορ.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Η «τρέλα» του με την εθνική ομάδα και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο

Ο Άγγλος γαλαζοαίματος, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1982. Αφότου ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό, υποστήριξε από μικρός μία ομάδα-έκπληξη, την Άστον Βίλα. Παρά τα «σκαμπανεβάσματα» που είχε τα τελευταία χρόνια στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία, τώρα το «Βίλα Παρκ» και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ζήσουν ένδοξες στιγμές, αφού ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Champions League. 

Την Αγγλία, την υποστηρίζει όπου και αν βρίσκεται, καθώς στο Euro του 2021 ήταν κοντά στα «λιοντάρια». Έτσι και τώρα, είναι πάλι μία… ανάσα από την πρώτη τους κατάκτηση. 

Πριγκίπισσα Λεονόρ: Το φλερτ με τον Γκάβι της Μπαρτσελόνα

Η πιο… γλυκόπικρη ιστορία στα δρόμενα των βασιλικών οικογενειών, θα μπορούσε να ήταν ο έρωτας της Λεονόρ με τον Γκάβι, ο οποίος δεν στέριωσε. Η πριγκίπισσα της Ισπανίας, ήθελε διακαώς τον μέσο της εθνικής και της Μπαρτσελόνα και θα έκανε τα πάντα για εκείνον. Ακόμη, να βάλει και τον πατέρα της, Φελίπε να πάρει… υπογεγραμμένη φανέλα από εκείνον, όπως έγινε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. 

Ωστόσο, όλο αυτό δεν κράτησε για την Λεονόρ, διότι ο Γκάβι, αν γινόταν επίσημα σύντροφος της Πριγκίπισσας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα έπρεπε να αφήσει το ποδόσφαιρο. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Σερ Άλεξ, η Γουέστ Χαμ και η απονομή του 1966 

Η εκλιπούσα, ήταν υποστηρικτής της Γουέστ Χαμ του Λονδίνου, αλλά παράλληλα και ένθερμη φίλαθλος του ποδοσφαίρου ακόμα και στα τελευταία της χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε ιππότες της, πολλούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και πολλοί άλλοι. 

Παράλληλα, το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, το έχει δώσει εκείνη, το 1966 μετά την επικράτηση των «λιονταριών» στον τελικό του Μουντιάλ στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Δυτική Γερμανία. 

Βασίλισσα Σοφία: Αγαπά τον αθλητισμό, χωρίς όμως να το δείχνει 

Η Ισπανίδα με ελληνικές ρίζες, είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην χώρα της, παρόλο που πια, δεν έχει τον ίδιο ρόλο. Η Βασίλισσα Σοφία, έχει σχέση με τον αθλητισμό, αλλά χωρίς να τον επικροτεί όπως οι προηγούμενοι. Συγκεκριμένα, με την ομάδα ποδόσφαιρου, έχει μόνο μία παρουσία στο μουντιάλ του 2010, όταν η «φούρια ρόχα» το κατέκτησε.  

Το 2019, βέβαια, βράβευσε τον άλλοτε «αστέρα» της εθνικής, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, Χουάν Μάτα, για το φιλανθρωπικό του έργο. 

Συνεπώς, οι δύο βασιλικές οικογένειες, δεν έχουν και πολλά που τους χωρίζουν σε θέματα αθλητισμού. Τώρα, οι εθνικές της Ισπανίας και της Αγγλίας, είναι έτοιμες να «μονομαχήσουν» για τον τίτλο του Euro. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό