35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ισθμός: Η στιγμή της έκρηξης με το βυτιοφόρο – Νέο βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο βίντεο δημοσιεύθηκε στο tiktok από την κόλαση φωτιάς με τις διαδοχικές εκρήξεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής (07/06/2024).

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Δείτε το βίντεο:

Τι υποστηρίζει ο οδηγός του βυτιοφόρου

Ο οδηγός του βυτιοφόρου το οποίο ανετράπη το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και πυρκαγιά, προκαλώντας χάος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε ότι κάτι πάτησε, έσκασε το λάστιχο και το όχημα τον «τράβηξε» αριστερά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κρατήσει.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν τυχόν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε από την έκρηξη και τη φωτιά.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου: Ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού

Κανονικά συνεχίζεται αυτή την ώρα η έξοδος των εκλογέων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς έπειτα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας η κίνηση των οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά.

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της κατάστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό