30.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ιούλιος με καύσωνα συνεδριάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καυτός» προβλέπεται ο Ιούλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυκνές εσωκομματικές εξελίξεις στις οποίες ήρθαν να προστεθούν οι παραιτήσεις των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος αλλά και η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την σύγκληση των κομματικών οργάνων.

Συγεκριμένα, η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 4 Ιουλίου, ώστε να προετοιμάσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου.

«Δεν θα περιμένουμε τους άλλους»

Σε συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης «για να περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι».

O κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τι επιθυμούν», ενώ τόνισε πως όσοι επιθυμούν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε « να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα « σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας », καθώς, όπως υπογραμμίζει « δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».

Δωρεά

Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που « δεν δίνει πολλές επιλογές », ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι « δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα », καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο. Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιος θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Αποχωρήσεις με «βολές»

Παραιτήσεις με αιχμές για «μετάλλαξη» του κόμματος ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Αντώνη Κοτσακά και τον Χάρη Τσιόκα. Τα τρία στελέχη έκαναν λόγο για «διολίσθηση σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»» και χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον άκομψες» τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για «τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ». Δηλώνουν πάντως πως παραμένουν στο κόμμα και επαναλαμβάνουν την ανάγκη «ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικής διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα».

Αντιδράσεις για την Αυγή

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος και για την αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή», με κορυφαία στελέχη να ζητούν επίμονα από το πρωί την σύγκληση των οργάνων.

Ειδικότερα, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η απόφαση θα πρέπει να συζητηθεί στα επίσημα όργανα του κόμματος. Σε ανάλογο κλίμα και η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς να υπάρχει καμία συζήτηση στα όργανα του κόμματος. Από την πλευρά του και ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για την Αυγή.

Ευ. Αποστολάκης: Ανασκευάζει εν μέρει για το «μαύρο χρήμα»

Να ανασκευάσει ως ένα βαθμό τα όσα είπε για «μαύρο χρήμα» στα κόμματα επιχείρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ πέραν πάσης υποψίας: «Εκτιμώ, εγώ λέω, φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα. Γενικά σαν λογική, όλα τα κόμματα ενισχύονται, τώρα με ποιο τρόπο, οι αρχηγοί, οι φίλοι, ο ένας, ο άλλος…» φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ερωτηθείς εάν η αναφορά του για «μαύρο χρήμα» ήταν υπερβολική, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι ο «κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να μην την χρησιμοποιήσει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό