26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ινδία: Ενας νεκρός από τους 52,9 βαθμούς Κελσίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνθήκες ακραίου καύσωνα βιώνει το Νέο Δελχί στην Ινδία με το θερμόμετρο να δείχνει 52,9 βαθμούς Κελσίου και τον πρώτο θάνατο να καταγράφεται λόγω θερμοπληξίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Indian Express» πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα.

Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει αναθεώρηση των 52,9°C καθώς το θερμόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης έδειχνε από 45,2 ως 49,1 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία ήταν 37,8 βαθμοί, σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία προβλέπει ότι από σήμερα θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα καύσωνα.

Καύσωνας θεωρείται, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, όταν η ανώτατη θερμοκρασία είναι 4,5 με 6,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από την κανονική, ενώ ακραίος καύσωνας όταν η ανώτατη θερμοκρασία ξεπερνά κατά 6,5 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο την κανονική.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Νέου Δελχί ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργατών, με την παροχή νερού και περιοχών με σκίαση στα εργοτάξια, αλλά και άδειας μετ’ αποδοχών από το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό