35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ινδία: Δεκάδες οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ασυνήθιστα σφοδρού κύματος καύσωνα που έπληξε την Ινδία αυτό το καλοκαίρι, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι νόσησαν, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αφόρητες θερμοκρασίες, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, έφθασαν στους 50 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Δελχί και το διπλανό κρατίδιο Ραζαστάν τον Μάιο λόγω μιας σειράς παραγόντων, μια τάση που σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδεινώθηκε λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα το καλοκαίρι, ανέφερε σήμερα η αρχή διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, προσθέτοντας πως άλλοι 97 ύποπτοι θάνατοι από ηλίαση ερευνώνται.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι υπέστησαν θερμοπληξία

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι φαίνεται πως υπέστησαν θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στην Ινδία, η οποία διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος ThePrint επικαλούμενος κυβερνητικά στοιχεία, με τα περιστατικά να κορυφώνονται τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν διπλάσιες και πλέον ημέρες καύσωνα στη βορειοδυτική και ανατολική Ινδία σε σχέση με το σύνηθες για αυτήν την εποχή, ιδίως επειδή υπήρξαν λιγότερες καταιγίδες, που δεν συνδέονται με τους μουσώνες, και θερμοί άνεμοι που φύσησαν από άνυδρες γειτονικές περιοχές προς την Ινδία.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης σε βόρεια και δυτικά τμήματα της Ινδίας, όπου το κύμα καύσωνα ήταν ιδιαίτερα σφοδρό τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών, με τις βρύσες να στεγνώνουν στο Δελχί και τα ζώα να καταρρέουν στα χωράφια.

Εν αντιθέσει, τμήματα της ανατολικής Ινδίας κλονίστηκαν από τον αντίκτυπο του κυκλώνα Ρέμαλ, με τις καταρρακτώδεις βροχές στο βορειοανατολικό κρατίδιο Άσαμ να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους από την Τρίτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό