25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση στην Intrakat για την αύξηση μ/κ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Intrakat αναφορικά με το αποτέλεσμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ.

Χθες ήταν η τελευταία μέρα άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής με την επίσημη καταγραφή να αναμένεται μέχρι την Δευτέρα.

Βεβαίως, οι δηλώσεις των βασικών μετόχων της κατασκευαστικής περί πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων τους που προηγήθηκαν, έδωσαν τον τόνο στη διαδικασία με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι συμμετείχε στη διαδικασία το μεγαλύτερο ποσοστό των θεσμικών, (μικρών και μεγάλων) και των μικρομετόχων.

Τα  κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν τα μισά (50 εκατ.) για την κάλυψη  αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, για την υλοποίηση και επιτάχυνση της εκτέλεσης υφιστάμενων έργων και τη διεκδίκηση νέων. Το υπόλοιπο ποσό (50 εκατ.) θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις με έμφαση στον κατασκευαστικό τομέα που περιλαμβάνουν και εξαγορές άλλων τεχνικών εταιρειών (σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις), τις παραχωρήσεις, τα ΣΔΙΤ, τα έργα περιβάλλοντος και τις ΑΠΕ.

Βάσει των πιο πρόσφατων επίσημων στοιχείων οι νέες συμβάσεις έργων που υπέγραψε η Intrakat στο εννεάμηνο του 2022 ήταν αξίας 406,4 εκατ. ευρώ με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30.09.2022 στο 1,2 δις.  ευρώ. Κατά την ίδια ημερομηνία ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου ήταν 132,8 εκατ. έναντι 141,1 εκατ. στο τέλος του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι της Intrakat, Winex (31,7%), Castelano Properties LTD (15,7%), Blue Silk LTD (13,6%) και Intracom Συμμετοχών (5,09%), δήλωσαν εξαρχής την πρόθεσή τους να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν. Επιπλέον η πρώτη (με μετόχους τους Δ. Μπάκο, Ιωάν. Καϋμενάκη, Αλ. Εξάρχου) έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της για την απόκτηση μετοχών που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό