22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιερουσαλήμ: Δύο τραυματίες σε επίθεση με πυρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο άνθρωποι, πατέρας και γιος, τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με πυρά σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας επτά ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για «τρομοκρατική επίθεση» σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη. «Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος» διευκρίνισε εκπρόσωπος της MDA.

«Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε δύο θύματα ένοπλης επίθεσης» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φάντι Ντεκιντέκ, γιατρός της MDA. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν ένας 13χρονος Παλαιστίνιος, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με τις ισραηλινές αστυνομικές αρχές ο έφηβος δράστης «εξουδετερώθηκε και τραυματίστηκε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό