26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ιερέας γλίτωσε από δολοφονική επίθεση -Μπλόκαρε το όπλο του δράστη

Ειδήσεις Ελλάδα

Από θαύμα γλίτωσε ένας ιερέας στο Νορθ Μπράντοκ, Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, χθες Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, όταν ένας 26χρονος εισέβαλε στην εκκλησία και προσπάθησε να τον πυροβολήσει κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ονόματι Μπέρναντ Πολάιτ, κατευθύνθηκε προς τον ιερέα, Γκλεν Τζέρμανι, και σημάδεψε με το πιστόλι του. Ευτυχώς, το όπλο μπλοκάρει και ο Τζέρμανι σώζεται από βέβαιη δολοφονία.

Βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο Τζέρμανι στα social media δείχνει την τρομακτική στιγμή της επίθεσης.

Ένας πιστός, ο Ντίκον Κλάρενς Μακάλιστερ, έσπευσε να ακινητοποιήσει τον Πολάιτ, ο οποίος και συνελήφθη λίγο μετά από την αστυνομία.

Ο Τζέρμανι, σε δηλώσεις του στο CBS News, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό που μπλόκαρε το όπλο του δράστη, ενώ χαρακτήρισε τον Μακάλιστερ “ήρωα”.

Τονίζεται ότι μεταξύ των πιστών που παρακολουθούσαν το κήρυγμα, όταν έγινε το επεισόδιο, ήταν και η 14χρονη κόρη του ιερέα.

Σύμφωνα με το CBS News, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για μια ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα στο σπίτι όπου διέμενε ο Πολάιτ πριν τη σύλληψή του.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το έγκλημα και δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Πολάιτ εμπλέκεται στην δολοφονία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό