16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιδιοκτήτης χορηγού του Verstappen κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Frits van Eerd είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον ολλανδικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέσω χορηγίας από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της οικογένειάς του, την Jumbo, ο Van Eerd έχει επίσης υποστηρίξει οικονομικά την καριέρα πολλών πολλά υποσχόμενων Ολλανδών οδηγών, συμπεριλαμβανομένου του Max Verstappen.
O Van Eerd εμπλέκεται τώρα σε έρευνα για ξέπλυμα χρήματος από τις ολλανδικές αρχές, με τις παράνομες δραστηριότητες να πιστεύεται ότι πραγματοποιούνται εν μέρει μέσω χορηγικών συμβάσεων.

Χθες οι ολλανδικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες σε τρεις ολλανδικές επαρχίες. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία σε συντονισμό με την Υπηρεσία Δημοσιονομικών Πληροφοριών και Ερευνών (FIOD), μια ολλανδική κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων. Ένα σπίτι ιδιοκτησίας του Frits van Eerd και ένα αυτοκίνητο στα κεντρικά γραφεία της Jumbo ελέγχθηκαν από τις αρχές.
Το Openbaar Ministryie (OM), η ολλανδική εισαγγελική υπηρεσία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Theo E., έναν 58χρονο ως τον κύριο ύποπτο και εγκέφαλο του φερόμενου σχήματος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ξεπλύθηκαν χρήματα μέσω συναλλαγών ακινήτων, εμπορίας αυτοκινήτων, ανεξήγητων καταθέσεων μετρητών και συμβάσεων χορηγίας μοτοκρός.

Ο Theo E. ήταν γνωστός στην αστυνομία και στην εφορία και πρώην αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha και ενεργός στο μοτοκρός.
Άλλοι οκτώ φερόμενοι ως συνσυνωμότες τέθηκαν επίσης υπό κράτηση, ανάμεσά τους και ο 55χρονος Van Eerd. Ο Frits van Eerd είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία που ίδρυσε ο παππούς του το 1921.

Εκτός των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ο Frits van Eerd έχει μακρά καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τόσο ως οδηγός όσο και ως ιδιοκτήτης ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ιδιοκτήτης-οδηγός στην Racing Team Nederland μαζί με τον πρώην οδηγό της F1 Jan Lammers. Ο Van Eerd έχει αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, στον 24ωρο αγώνα της Daytona και στον 12ωρο αγώνα του Sebring. Έχει επίσης συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ και έχει αγωνιστεί με κλασσικά αυτοκίνητα στο Ιστορικό GP του Μονακό.

Μακριά από τις αγωνιστικές προσπάθειες του Van Eerd, η Jumbo είναι εξέχων χορηγός Ολλανδών οδηγών αγώνων. Η μάρκα ήταν ο πρώτος προσωπικός χορηγός του Max Verstappen το 2013 και εξακολουθεί να είναι χορηγός του Ολλανδού πρωταθλητή της Formula 1.
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι επίσης επί μακρόν χορηγός του Nyck de Vries, του τρέχοντος παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula E και του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του Motocross World Championship (MXGP) Jeffrey Herlings. Ωστόσο, οι χορηγίες της Jumbo σε εκδηλώσεις μοτοκρός είναι πιθανώς υπό έλεγχο. Η Jumbo δήλωσε ότι η έρευνα δεν έχει καμία σχέση με την ίδια την εταιρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό