35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για ανάπτυξη υποδομών κοινών εργασιακών χωρών στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερη θετική είναι η δυναμική της δημιουργίας κοινών χώρων εργασίας, καθώς ο αριθμός των πιστοποιημένων χώρων διαμοιρασμού εργασίας είναι περιορισμένος και απαιτεί βελτίωση της προσφοράς τέτοιων εξειδικευμένων αναπτύξεων.

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία VIOS δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, τηρώντας τα διεθνή πρότυπα και λαμβάνοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας ανέπτυξε τις υποδομές σε δύο συγκροτήματα εργασιακών χώρων το ένα στο Μαρούσι και το άλλο στο Κέντρο της Αθήνας.

Για τον σχεδιασμό και το εύρος των υποδομών των κτιρίων η VIOS είναι η πρώτη εταιρεία στην ελληνική αγορά που έλαβε το κορυφαίο διεθνές πιστοποιητικό WELL. Η πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζει τα υψηλότερα σχεδιαστικά ,λειτουργικά και περιβαλλοντικά πρότυπα αυτών των κτιρίων.

Τα ευρήματα των ερευνών

Όσον αφορά τις διεθνείς τάσεις που καταγράφονται στους κοινούς  χώρους εργασίας σημαντικά είναι τα ευρήματα που προήλθαν από έρευνες διεθνώς αναγνωρισμένων εντύπων.

-Το 89% των εργαζομένων σε κοινούς χώρους αισθάνονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι ενώ το 79% αντίστοιχα αποδέχθηκε ότι ο διαμοιρασμός των χώρων εργασίας ενισχύει τις κοινωνικές τους σχέσεις.

-Το 69% των εργαζομένων σε κοινούς χώρους θεωρούν ότι απέκτησαν νέες δεξιότητες, ενώ το 68% εκτιμά ότι ενίσχυσε τις ήδη υπάρχουσες

.- Το 74% των απασχολούμενων σε χώρους που τους μοιράζονται και με άλλες εταιρείες αισθάνονται πιο παραγωγικοί, ενώ το 45% αποκάλυψε ότι η νοητική και η ψυχολογική τους κατάσταση βελτιώθηκαν αισθητά από τότε που άφησαν τους συμβατικούς χώρους εργασίας τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό