20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μια ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο δεν θα ενδιαφέρεται να αθροίσει κέρδη και να αυξήσει την χρηματιστηριακή της τιμή. Θα μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική και ως αντίπαλο δέος στους άλλους παρόχους θα αποτρέπει τη δημιουργία καρτέλ, μειώνοντας την αλόγιστη αύξηση των τιμών». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Για μας το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα. Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για την αξία της μετοχής. Εχει προσδιοριστεί το κόστος της επανακρατικοποίησης αλλά το μείζον είναι η πολιτική απόφαση. Κάτι ανάλογο έγινε και στην Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν είναι ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια επιτακτική ανάγκη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επιβίωσης των πολιτών», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την στάση της κυβέρνησης στην Εξεταστική, σημείωσε μεταξύ άλλων: Οι εξεταστικές επιτροπές με απόφαση της μειοψηφίας αποτελούν ένα προνόμιο κοινοβουλευτικού ελέγχου και για αυτό η μειοψηφία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Δυστυχώς όμως η κυβερνητική συντηρητική  πλειοψηφία θέλει να ελέγξει την διαδικασία γιατί δεν θέλει να φτάσει σε βάθος η ιστορία των υποκλοπών. Με την παρακολούθηση Κουκάκη-Ανδρουλάκη η ΝΔ πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη για αυτό και επιχειρεί αντιπερισπασμό. Οι υποκλοπές είναι θέμα δημοκρατίας. Υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του κράτους δίκαιου που αφορά όλου μας»

Ελληνοτουρκικά: Σήμερα οι απαντήσεις Μητσοτάκη στα fake news Ερντογάν

Οσον αφορά τέλος την προοδευτική διακυβέρνηση ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε ότι είναι σωστή η θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να είμαστε πρώτο κόμμα για μια προοδευτική κυβέρνηση νικητών όχι ηττημένων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, Είναι συνταγματικά σωστό, πολιτικά ισχυρό και κοινωνικά απαραίτητο», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό