35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Θυγατρική στην Κύπρο από την Trastor ΑΕΕΑΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επέκταση της στην Κύπρο προετοιμάζει η Trastor ΑΕΕΑΠ με την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας υπό την ονομασία Trastor Συμμετοχών και με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Για την εξέλιξη αυτή είχε μιλήσει η διοίκηση της πρόσφατα κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Τάσος Καζίνος, εξετάζεται το ενδεχόμενο αγοράς ακινήτων στην Κύπρο και προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν κάποιες προχωρημένες συζητήσεις στη λογική των συμφωνιών πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and lease back).

Από το ύψος του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Trastor Συμμετοχών εκτιμάται ότι θα πρόκειται για κινήσεις με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ΑΕΕΑΠ.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο της Trastor ΑΕΕΑΠ για φέτος είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα με την γεωγραφική της επέκταση διερευνά και την είσοδό της στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία).

Σήμερα η Trastor διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 60 ακίνητα, συνολικής αξίας 514,6 εκατ. ευρώ που της αποφέρει ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα 29 εκατ. ευρώ. Με βασικό μέτοχο την Τράπεζα Πειραιώς (κατέχει ποσοστό 98,34%) στο τέλος του 2023 ενίσχυσε την κεφαλαιακή της διάρθρωση με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό