22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Θριαμβευτής ο ΟΦΗ στο δράμα του Ηρακλείου, 3-2 τον Άρη που πάλεψε μέχρι τέλους [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Φοβερό ματς εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, με τον ΟΦΗ και τον Άρη να δίνουν μια δραματική μάχη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικά του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά τους Κρητικούς να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 του Άρη για την 4η «στροφή» της Super League 1, καταφέρνοντας να ανέβει στην τρίτη θέση (με ματς περισσότερο) της βαθμολογίας και τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την πρώτη του φετινή ήττα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυναμικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας αμφότερες σημαντικές ευκαιρίες απειλώντας τα αντίπαλα καρέ, με αποκορύφωμα το δοκάρι που είχε ο Άρης στο φοβερό σουτ του Σίστο, όμως ο ΟΦΗ ήταν εκείνος ο οποίος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα από τη βούλα του πέναλτι στο 21ο λεπτό.

Ο Νους πάτησε στην περιοχή μετά από ωραία ενέργεια του Χατζηθεοδωρίδη, με τον Αργεντινό επιθετικό να δέχεται την ανατροπή από τον Μοτόγια και να κερδίζει την παράβαση. Ο Γιουνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, μη λαθεύοντας και στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με αυτό το ένα γκολ και τους χωρίζει και τους γηπεδούχους να έχουν πιστοποιήσει με προβάδισμα την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ανέβασε την πίεσή του προσπαθώντας να φέρει το ματς στα ίσα την ώρα που ο ΟΦΗ είχε οπισθοχωρήσει αλλά τελικά ήταν και πάλι αυτός που κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Λαμπρόπουλος δεν άφησε να ανεκμετάλλευτο το γέμισμα, γράφοντας με κεφαλιά το 2-0 στο 57′.

Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήρθε άμεσα και συγκεκριμένα στο 68′ κερδίζοντας πέναλτι από χέρι του Χατζηθεοδωρίδη. Ο Λορέν Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα, μειώνοντας στο 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Εν συνεχεία, χάθηκε τεράστια ευκαιρία τέσσερα λεπτά μετά από τον Φαμπιάνο ο οποίος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει έχοντας πάρει την κεφαλιά από τον Λαμπρόπουλο.

Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, ο ΟΦΗ κατάφερε και πάλι να αυξήσει τη διαφορά των τερμάτων του όταν στο 82ο λεπτό, ο Σενγκέλια έκανε ωραία ντρίμπλα, βρήκε τον Σαλσίδο και εκείνος με ένα φοβερό σουτ βρήκε οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως δίχτυα για το 3-1.

Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και μείωσε εκ νέου στο γκολ. Νέα παράβαση του Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος αυτή τη φορά μάρκαρε αντικανονικά τον Μορόν υποπίπτοντας σε νέο πέναλτι. Ο στράικερ των Θεσσαλονικέων ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και ούτε τώρα λάθεψε κάνοντας το 3-2.

Ωστόσο, αυτό έμελλε να αποτελέσει και το τελικό σκορ της δραματικής αναμέτρησης, αφού η ασφυκτική πίεση του Άρη για την ισοφάριση, δεν καρποφόρησε και έτσι ο ΟΦΗ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολοκάιτς, Μπαΐνοβιτς, Νουςμ Φούντας, Σενγκέλια, Γιουνγκ.Άρης: Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Σιφουέντες, Νταρίντα, Σίστο, Γκαρθία, Ντιαντί, Μορόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό