24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Θριαμβευτής Καραλής με ρεκόρ αγώνων, σε μία εκπληκτική αρένα μπροστά στο Καλλιμάρμαρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Fly Athens 2024 πέρασε και επισήμως στην ιστορία του μίτινγκ, με τον Εμμανουήλ Καραλή να κάνει ρεκόρ αγώνων λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ρώμης και το Καλλιμάρμαρο να γεμίζει με πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν από κοντά κορυφαίους αθλητές του άλματος επί κοντώ.

Το Fly Athens, ένας εντυπωσιακός αγώνας επί κοντώ, διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιουνίου, σε μία σύγχρονη αρένα που στήθηκε μπροστά από το ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί κορυφαίους αθλητές και κορυφαίες αθλήτριες να αγωνίζονται.

Το street pole vault event που διοργανώνει ο τέταρτος Ολυμπιονίκης, με μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Εμμανουήλ Καραλής, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις από τους συμμετέχοντες.

Ο διοργανωτής του μίτινγκ, λίγες μέρες μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 5.87μ και νέο ατομικό ρεκόρ, στέφθηκε νικητής του αγώνα των ανδρών by Carrefour κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5.52μ, ύψος που υπερέβη χωρίς πρόβλημα, έπειτα άφησε το 5.62μ για να συνεχίσει στο 5.72μ, το οποίο πέρασε επίσης με ευκολια. Το 5.77μ το άφησε για να μπει απευθείας στο 5.82μ, το οποίο θα ήταν και νέο ρεκόρ αγώνων καθώς το προηγούμενο ήταν 5.81μ από το 2023 και το κατείχε ο Γάλλος Τιμπό Κολέ.

Τότε ο Καραλής το πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια για να βάλει το όνομά του στο ρεκόρ αγώνων και να δείξει τη φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έπειτα ο πήχης ανέβηκε στο 5.92μ και ο Καραλής έκανε ένα πολύ ψηλό πρώτο άλμα, πέρασε τον πήχη όμως τον χτύπησε λίγο με το στήθος κι εκείνος έπεσε.

Έπειτα, έκανε δύο άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του ως νικητής με νέο ρεκόρ αγώνων. Τον ακολούθησαν ο Μπεν Μπρόεντερς, από το Βέλγιο, τον οποίο γυμνάζει η μητέρα του Μόντο Ντουπλάντις, Ελένα Ντουπλάντις, με 5.72μ, ενώ την τρίτη θέση απασχόλησε ο Κινέζος αθλητής του Βιτάλι Πετρόφ, Μποκάι Χουάνγκ.

Στις γυναίκες, η χάλκινη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Χόλι Μπράντσο από τη Βρετανία, αναδείχθηκε νικήτρια του αγώνα των γυναικών by Neptune Lines με 4.53μ, επίδοση που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων μιας και φέτος για πρώτη φορά έγινε αγώνας γυναικών στη διοργάνωση.

Την ακολούθησαν η Χάνγκα Κλέκνερ, από την Ουγγαρία, με 4.43μ και η Γαλλίδα Νινόν Σαπέλ με 4.43μ.

Κατά την απονομή, η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Ελένη Ζωντήρου και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου, φόρεσαν στεφάνια ελιάς σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες ενώ δόθηκαν αγαλματίδια αντί μεταλλίων.

Την απονομή του νικητή στους άνδρες έκανε η Πρόεδρος του Ομίλου Neptune και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού ενώ στη νικήτρια για τον αγώνα των γυναικών η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Σοφία Σακοράφα.

Τα χρηματικά έπαθλα για τον αγώνα των γυναικών by Neptune Lines, από τη Bioiatriki NUTRITION, δόθηκαν από τη Διευθύντρια Αλίνη Σπανού ενώ τα χρηματικά έπαθλα για τον αγώνα των ανδρών by Carrefour από την κατασκευαστική εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ ΑΤΕ για την τρίτη θέση, το ξενοδοχείο GRAND HYATT για τη δεύτερη θέση και τη ναυτιλιακή εταιρεία ALASSIA NewShips Management για την πρώτη θέση και τους κυρίους Χρόνη Περγαλιά, Γιάννη Δασκαλαντωνάκη και Στέλιο Μηλιαράκη αντίστοιχα.

Παράλληλα, τιμητικές βραβεύσεις έγιναν στους πρωταθλητές του επί κοντώ Χρήστο Παπανικολάου και Γιώργο Ρουμπάνη αλλά και τον προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, για τη συνεισφορά του στον ελληνικό στίβο.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων-Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. και ο σύλλογος Ολυμπιακός ΣΦΠ ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE), της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό