20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θρίαμβος Ζβέρεφ στο Τορίνο, επικράτησε του Μεντβέντεφ στον τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ νίκησε στον τελικό του ATP Finals τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-0 σετ (6-4,6-4) και τον “εκθρόνισε” από την κορυφή κατακτώντας τον έκτο τίτλου μέσα στο 2021.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ σταμάτησε το σερί εννέα συνεχόμενων νικών του Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ΑΤΡ Finals και τον “εκθρόνισε”, κατακτώντας τον 6ο τίτλο του μέσα στο 2021 και 19ο συνολικά στην καριέρα του.

Ο 24χρονος Γερμανός, μετά την παλικαρίσια πρόκριση σε βάρος του Νόβακ Τζόκοβιτς, το βράδυ του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι είχε περίπου οκτώ λιγότερες ώρες ξεκούρασης από τον Ρώσο αντίπαλό του, μπήκε στο court το απόγευμα της Κυριακής και “ισοπέδωσε” τον Νο2 τενίστα του πλανήτη, για να φτάσει στον 2ο τίτλο του σε ΑΤΡ Finals.

Μετά από μόλις 75 λεπτά αγώνα, ο Ζβέρεφ επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 και ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο τη σεζόν του, διατηρώντας το φοβερό αήττητο στατιστικό του. Έπαιξε σε έξι τελικούς μέσα στη χρονιά και τους κέρδισε όλους!

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση από τον “Σάσα”, που δεν άφησε τον αντίπαλό του να φτάσει καν σε break point, σε ολόκληρο τον τελικό!

Πιο συγκεκριμένα, κέρδισε 41/54 πόντους πίσω από το σερβίς του, υπέπεσε σε μόλις 15 αβίαστα λάθη και κάνοντας από ένα break σε κάθε set, πήρε εκδίκηση από τον Ρώσο, για την ήττα του στη φάση των ομίλων, πριν μερικά 24ωρα (16/11).

Τι κι αν ο Μεντβέντεφ μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες επί του Ζβέρεφ στο Tour ; Ο Γερμανός αντέδρασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και κατέκτησε το… mini Grand Slam του Τορίνο, ανακηρύσσοντας έτσι τον εαυτό του, ως τον κορυφαίο τενίστα του 2021.

Νωρίτερα φέτος, ο Νο3 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τίτλους σε Ακαπούλκο (ΑΤΡ 500), Μαδρίτη (Masters 1000), Τόκιο (Ο.Α.), Σινσινάτι (Masters 1000) και Βιέννη (ΑΤΡ 500).

Πλέον, απέχει μόλις έναν τίτλο σε ΑΤΡ Finals, για να πιάσει τον συμπατριώτη του, Μπόρις Μπέκερ, στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιτυχημένους Γερμανούς της διοργάνωσης. Ο άλλοτε Νο1 κόσμου, μετράει τρεις (1988, 1992, 1995).

Το Σαββατοκύριακο που διένυσε ο Ζβέρεφ στην Ιταλία, σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, μιας και με τρομερές εμφανίσεις, κέρδισε κατά σειρά το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα, ώστε να φτάσει στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Μεντβέντεφ από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το repeat και να φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες στο τουρνουά, γνωρίζοντας την 3η ήττα του σε επτά ΑΤΡ τελικούς, μέσα στο 2021.

: Tennis24.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό