19.5 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Θρίαμβος για την Ferrari με νίκη Leclerc

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Leclerc επωφελήθηκε από την εξαιρετική του εκκίνηση και είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Όστιν. Τον θρίαμβο της Ferrari ολοκλήρωσε ο Sainz, στο βάθρο ο Verstappen καθώς μία ποινή έριξε τον οδηγό της McLaren πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ο Charles Leclerc σημείωσε την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν, με μια κυριαρχική εμφάνιση στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγώντας τη Ferrari σε ένα εντυπωσιακό 1-2, με τον Carlos Sainz να τερματίζει δεύτερος.

Ο Leclerc έκανε μια δυναμική εκκίνηση, εκμεταλλευόμενος τη μάχη μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Πέρασε από την εσωτερική στην πρώτη στροφή και κατάφερε να ξεφύγει από τους αντιπάλους του στις επόμενες γρήγορες στροφές, παίρνοντας το προβάδισμα.

Στον πρώτο γύρο, ο Leclerc είχε ήδη δημιουργήσει ένα προβάδισμα 1,6 δευτερολέπτων, ώστε να απομακρύνει την απειλή του Verstappen, ο οποίος είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Norris μετά από μια πιο συντηρητική προσέγγιση του Βρετανού στην πρώτη στροφή.

Στη συνέχεια, ο Leclerc αναγκάστηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του από τον Verstappen μετά την επανεκκίνηση από το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στην πίστα στον τρίτο γύρο, λόγω της εξόδου του Lewis Hamilton στην στροφή 18, ο οποίος κατέληξε στο χαλίκι με τη Mercedes του, κλείνοντας έναν απογοητευτικό αγώνα για τον Βρετανό.

Παρά την πίεση του Verstappen, ο Leclerc κατάφερε να καλύψει την εσωτερική από την στροφή 2 έως την στροφή 8, αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.

Ακολουθώντας μια στρατηγική με ένα pit stop, η οποία ήταν η πιο δημοφιλής στο grid, ο Leclerc βγήκε από τα pit μετά το δικό του pit stop στον 26ο γύρο, πίσω από τα δύο μονοθέσια της McLaren, καθώς ο Norris και ο Oscar Piastri προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη στρατηγική των ελαστικών τους στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Μόλις τα μονοθέσια της McLaren έκαναν τα δικά τους pit-stops, ο Leclerc επανήλθε στην πρωτοπορία, αλλά πλέον είχε τον Carlos Sainz πίσω του. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είχε αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ισχύος νωρίτερα, αλλά κατάφερε να μείνει κοντά στον Verstappen και να τον υποσκελίσει χάρη σε ένα pit stop τέσσερις γύρους νωρίτερα.

Ο Sainz μείωσε περιστασιακά τη διαφορά από τον Leclerc, κατεβάζοντας την από τα 7 στα 6 δευτερόλεπτα, αλλά ο Leclerc είχε τον έλεγχο στους τελευταίους γύρους, σφραγίζοντας τη νίκη του από την τέταρτη θέση στην εκκίνηση.

Na largada foi assim que @Charles_Leclerc veio da 2ª fila para P1 pic.twitter.com/peelym3ruh— ▄▀▄▀ 𝗥𝗧𝗣 Mu̷n̷d̷i̷a̷l̷ ̷ F͓̽1͓̽ ▄▀▄▀ (@f1rtp) October 20, 2024

Ωστόσο, η πιο θεαματική δράση διαδραματίστηκε στη μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris, που κράτησε το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ο Verstappen δυσκολεύτηκε με τα σκληρά ελαστικά, ενώ ο Norris ήταν ταχύτερος με ένα σετ ελαστικών Pirelli έξι γύρους πιο φρέσκο. Η διαφορά των έξι δευτερολέπτων που είχε ο Verstappen μειώθηκε γρήγορα και ο Norris βρέθηκε εντός εμβέλειας DRS στον 45ο γύρο, ξεκινώντας μια σειρά από προσπάθειες προσπέρασης καθώς η μάχη για το πρωτάθλημα εκτυλισσόταν εντυπωσιακά στην πίστα.

Παρά τις επιθέσεις του Norris, η άμυνα του Verstappen ήταν άψογη. Ο Norris δεν μπορούσε να πλησιάσει αρκετά, μένοντας περίπου μισό δευτερόλεπτο μακριά, καθιστώντας δύσκολο να επιχειρήσει μια αποφασιστική κίνηση στη μεγάλη ευθεία πριν την στροφή 12.

Η ένταση κορυφώθηκε στον 52ο γύρο, όταν ο Norris επιχείρησε προσπέραση από την εξωτερική πλευρά, αλλά και οι δύο οδηγοί βγήκαν εκτός πίστας. Ο Norris κατάφερε να περάσει μπροστά, όμως είχε κάνει την κίνηση εκτός πίστας. Προσπαθώντας να αποτρέψει την πιθανή ποινή, ο Norris επιχείρησε να απομακρυνθεί από τον Verstappen, όμως το προβάδισμά του έφτασε μόνο τα 4,1 δευτερόλεπτα.

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Norris για την προσπέραση εκτός πίστας, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο Verstappen ανέβηκε στο βάθρο, μόλις 0,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Norris.

Ο Oscar Piastri τερμάτισε πέμπτος, 1,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Norris, ενώ ο George Russell, ο οποίος ξεκίνησε από το pitlane λόγω ατυχήματος στις κατατακτήριες, κατάφερε να τερματίσει έκτος, 34 δευτερόλεπτα πίσω από τον Piastri, μετά από μια καθοριστική προσπέραση στον Sergio Perez στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Ο Nico Hulkenberg πήρε την όγδοη θέση, προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στη Haas στη μάχη της με την RB για την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Liam Lawson γιόρτασε την επιστροφή του στη Formula 1 με την ένατη θέση, έχοντας ξεκινήσει με σκληρά ελαστικά, ακολουθώντας μια αντίθετη στρατηγική.

Ο Franco Colapinto συμπλήρωσε τη δεκάδα, κερδίζοντας τον τελευταίο βαθμό, έχοντας επίσης ξεκινήσει με σκληρά ελαστικά. Ο Kevin Magnussen τερμάτισε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον Colapinto, αν και ο αγώνας του επηρεάστηκε από το γεγονός ότι χρειάστηκε να πραγματοποιήσει δύο pit-stops, υπονομεύοντας την προσπάθειά του για υψηλότερη κατάταξη.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό