23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θρήνος στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα: Πνίγηκε η 17χρονη ιστιοπλόος, Έγια Γκεζγκέζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη της συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Έγια Γκεζγκέζ, είχε ένα τραγικό δυστύχημα με το ιστιοφόρο της και έχασε τη ζωή της σε ηλικία 17 ετών!

Η Τυνήσια ιστιοπλόος που μαζί με την δίδυμη αδερφή της Σάρα, κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία με σκάφη 49er FX στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως μετέδωσαν οι αρχές της Τυνησίας είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης την Κυριακή 10/4. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής της το ιστιοφόρο που επέβαινε ανετράπη λόγω των ισχυρών ανέμων, με την άτυχη Έγια να πνίγεται, ενώ η αδελφή της κατάφερε να επιζήσει.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ σε σχετικό δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ σημείωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση για τον θάνατο της ιστιοπλόου, Εγια Γκεζγκέζ. Ηταν ένα εμπνευσμένο ταλέντο και πρότυπο για την γενιά της. Η συμμετοχή της στο Τόκιο 2020 μαζί με την δίδυμη αδελφή της, Σάρα, θα συνεχίσει να εμπνέει νεαρά κορίτσια σε όλον τον κόσμο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους φίλους και την Ολυμπιακή κοινότητα της Τυνησίας».

Olympic sailor Eya Guezguez of Tunisia has died aged 17 following a training accident.

IOC President Thomas Bach said, “She was an inspiring talent and role model for her athletes’ generation.”https://t.co/JoexN0E5UV

— The Olympic Games (@Olym) April 11, 2022

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό