20 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Θρήνος στην Αμαλιάδα: Νεκρή σε τροχαίο η 27χρονη Κατερίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νεαρή κοπέλα νεκρή είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην οδό Σαβαλίων – Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το τροχαίο σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη Κατερίνα Νικολοπούλου συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό φορτηγάκι από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που η 27χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο οδηγός του αγροτικού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση.

Η κοπέλα που καταγόταν από το Παλαιοχώρι Γαστούνης, εργαζόταν σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή της Μαραθιάς.

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας.

Στο -3% οι θάνατοι από τροχαία το 2023, στην Ελλάδα – Τα στοιχεία της ΕΕ

Το 2023, 20.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα σε ολόκληρη την ΕΕ, σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αντιστοιχώντας σε 46 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η πρόοδος εξακολουθεί να είναι «διαφορετική» μεταξύ των κρατών μελών: το 2023, η Τσεχία, η Κύπρος, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Φινλανδία κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά τους από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των νεότερων αρχείων.

Ωστόσο, το συνολικό κατά κεφαλήν ποσοστό θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα στην Πολωνία παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στην Ιρλανδία είναι χαμηλότερο.

Επίσης, και η συνολική κατάταξη των ποσοστών θνησιμότητας των χωρών δεν έχει αλλάξει σημαντικά, με τους ασφαλέστερους δρόμους να είναι στη Σουηδία (22 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους) και τη Δανία (26/εκατομμύριο), ενώ η Βουλγαρία (82/εκατομμύριο) και η Ρουμανία (81/εκατομμύριο) ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας το 2023.

Η Ελλάδα ανέφερε 61 θανάτους / εκατομμύριο (637 θάνατοι το 2023), σημειώνοντας μείωση 3% σε σχέση με το 2022 και 7% σε σχέση με το 2019.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό