24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Θολό παραμένει το τοπίο για το μέλλον των εργαζομένων σε «Αυγή» και «Στο Κόκκινο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς να ληφθεί κάποια ουσιαστική απόφαση αναφορικά με το μέλλον των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» δεν έλαβαν κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, ωστόσο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει προσπάθεια εντός δυο εβδομάδων να εξοφληθεί ένα μέρος των χρεών.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και, μεταξύ άλλων, δόθηκε και «μια δέσμευση από την Πολιτική Γραμματεία ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, κάτι το οποίο κρίνουμε θετικό».

Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει σχέδιο για εθελουσία έξοδο, προκειμένου να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, δίχως να γίνουν απολύσεις.

Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Αναζητείται χρηματοδότηση

Στο μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν σε σχέδιο ανασυγκρότησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση των μέσων του, για να μπορεί να ακούγεται δυνατά, μέσα από αυτά, η φωνή της κοινωνίας. Για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, τα ΔΣ των δύο μέσων, της Αυγής και του Κόκκινου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητας εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης για να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού των ΜΜΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας για τους εργαζόμενους», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό