23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θλιβερή παρουσία ο Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε την ενοχή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την καταψήφισή της από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, πηγές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός είχε μια «θλιβερή παρουσία» στη Βουλή, μέσα από την οποία επιβεβαίωσε την ενοχή του.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν και στην κοινοποίηση της επιστολής Τσίπρα, στην οποία απάντησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Σε αυτή την επιστολή αναφέρεται ότι επιβεβαιώνεται «πως και τα έξι πρόσωπα για τα οποία έκανε αίτηση ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου», τονίζουν οι πηγές του κόμματος. Μάλιστα, σημειώνουν ότι «δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς». «Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά», σχολιάζουν.

Όσον αφορά τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής, αναφέρουν πως «άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους».

Παράλληλα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο που ανοίγει πλέον μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας. «Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους», συμπληρώνουν.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

«Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022»», καταλήγουν.

Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό