20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θλίψη για τον θάνατο του θρυλικού Τζον Μότσον

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αθλητικός σχολιαστής που έγινε γνωστός ως «Motty» – Το τελευταίο παιχνίδι που μετέδωσε

Θλίψη σκόρπισε στη Βρετανία και στον αθλητικό κόσμο ο θάνατος του θρυλικού αθλητικού σχολιαστή του BBC Τζον Μότσον. Ευρέως γνωστός ως «Motty», έχτισε μια καριέρα 50 ετών στο BBC όπου συνεργάστηκε με την αθλητική εκπομπή «Match of the Day» από το 1971.

Ο Μότσον έχει καλύψει πάνω από 2.500 τηλεοπτικά παιχνίδια, 10 παγκόσμια κύπελλα, 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 29 τελικούς FA cup για το BBC sports.

Η εμφάνισή του στο γήπεδο πριν από κάθε ματς έγινε «viral», όπως θα λέγαμε με σημερινούς όρους, καθώς φορούσε πάντα το «σήμα κατατεθέν του», ένα παλτό από δέρμα προβάτου.

Σύμφωνα με το skynews, βραβεύτηκε από το OBE το 2001 για τις αθλητικές μεταδόσεις του.

 

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό «Motty» με μηνύματά του στα social media. Ανάμεσά τους και ο Jamie Carragher.

«RIP John Motson. Ένας απόλυτος θρύλος του ποδοσφαίρου. Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε ακούγοντας αυτόν τον άνθρωπο να περιγράφει τη δράση και τα γκολ στο MOTD και στους τελικούς κυπέλλου. Μεγάλη απώλεια» έγραψε.

RIP John Motson 💔An absolute Legend of the game.So many of us grew up listening to this man describe the action & goals on MOTD & cup finals. Sad loss.🎙️ ⚽️ pic.twitter.com/R9nWShRTzD

— Jamie Carragher (@Carra23) February 23, 2023

 

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο John Motson πέθανε. Ένας λαμπρός σχολιαστής και η φωνή του ποδοσφαίρου σε αυτή τη χώρα για γενιές. Θα μας λείψει πολύ. RIP Motty» έγραψε ο Gary Lineker.

Deeply saddened to hear that John Motson has died. A quite brilliant commentator and the voice of football in this country for generations. He’ll be very much missed. RIP Motty.

— Gary Lineker 💙💛 (@GaryLineker) February 23, 2023

 

 

Ο Τζον Μότσον γεννήθηκε στο Σάλφορντ του Manchester. Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας για τις αθλητικές εφημερίδες Barnet Press και Sheffield Morning Telegraph.

Το 1968 άρχισε να εργάζεται για το BBC αρχικά ως ελεύθερος ανταποκριτής για τον ραδιοφωνικό σταθμό του και αργότερα ως δημοσιογράφος.

Το τελευταίο παιχνίδι που μετέδωσε για το «Match of the Day» ήταν το 2018 ανάμεσα σε Crystal Palace και West Bromwich Albion.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μότσον ζούσε στο Μπάκιγχαμσαϊρ (Buckinghamshire) με την γυναίκα του Anne με την οποία ήταν παντρεμένος περισσότερο από 45 χρόνια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό