20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θετικό το κλίμα, με κέρδη 1,47% η Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 1.045 μονάδες και στο +1,47% έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κέρδη 1,46% για τις τράπεζες.

Ξεχώρισαν τα κέρδη των Alpha Bank, Viohalco και ΕΛΠΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,84%  με σχεδόν όλους τους κλάδους στο πράσινο. Οι μετοχές του λιανεμπορίου ηγήθηκαν της ανόδου, στο +3,4%, καθώς η μετοχή της H&M σημείωσε άλμα μετά την ανακοίνωση των κερδών-έκπληξη του πρώτου τριμήνου. Κέρδη 1% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, στο +0,68% ο FTSE του Λονδίνου.

Κέρδη 1,7% για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να ξεπεράσει την πρόσφατη περίοδο μεταβλητότητας.

Η Η&Μ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει την ποσότητα των απούλητων ρούχων, με αποτέλεσμα η μετοχή να σημειώσει άνοδο έως και 16%. Τα κέρδη του α’ τριμήνου αυξήθηκαν απροσδόκητα, καθώς η εταιρεία άρχισε να ενοποιεί τα αποτελέσματα από την πλατφόρμα μεταχειρισμένων ρούχων Sellpy, η οποία λειτουργεί στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Απρόσμενη υποχώρηση σημείωσε εν τω μεταξύ ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Μάρτιο, και διαμορφώθηκε στο 3,3%, σε ετήσια βάση. Με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών της Eurostat, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,1%. Στο 7,8% βρέθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 3%. Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο +3,7%, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.

Με ήπια κέρδη, μετά και τα στοιχεία για την ανεργία, άνοιξε το χρηματιστήριο της Wall Street. Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου ανήλθαν σε 198.000, αυξημένες κατά 7.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και λίγο υψηλότερα από την εκτίμηση των 195.000, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται στο +0.6%, ο Dow κερδίζει +0.5%, ενώ ο Nasdaq Composite +0.7%.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,585%, από 3,565% την Τετάρτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό