12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θετικός ο Σκάρπα, η περίπτωση Ζινκερνάγκελ και οι άλλες λύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκουστάβο Σκάρπα της Παλμέιρας βλέπει με καλό μάτι τον ερχομό του στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ρίξει ματιές και στον Ιγκόρ Γκόμες. Στη λίστα για τα εξτρέμ οι Λάριν, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ζινκερνάγκελ.

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Σίμε Βρσάλικο και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την μεταγραφή του διεθνούς Κροάτη δεξιού μπακ και, παράλληλα, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση επιτελικού χαφ και εξτρέμ. Σχετικά, με τις δύο τελευταίες θέσεις στην ερυθρόλευκη λίστα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται ο Γκουστάβο Σκάρπα της Παλμέιρας και ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ της Γουότφορντ.

Σε ό,τι αφορά στον Σκάρπα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι θετικός στην προοπτική του ερχομού του στην Ευρώπη και την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο αριστεροπόδαρος άσος έχει συμβόλαιο με την Παλμέιρας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά βλέπει ως ευκαιρία για την καριέρα του να αποχωρήσει τούτο το καλοκαίρι και να γνωρίσει την πρόκληση της ευρωπαϊκής παρουσίας.

Η Παλμέιρας έχει καταθέσει ήδη στον Σκάρπα πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή Αμπέλ Φερέιρα, αλλά ο παίκτης τρενάρει την απάντησή του, τονίζοντας πως προτεραιότητά του είναι να παίξει στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του πριν από λίγε ημέρες στην ιστοσελίδα Globo Esporte, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

“”Σκέφτομαι σοβαρά την μεταγραφή μου σε ευρωπαϊκή ομάδα. Εξάλλου, θα πρέπει να σταθμίσουμε και την ποιότητα ζωής σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Είναι ένα επαγγελματικό βήμα και νομίζω πως είμαι στη σωστή ηλικία. Θέλω να το ζήσω αυτό όσο είμαι νέος. Θέλω να γνωρίσω έναν διαφορετικό πολιτισμό και είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση”.

Ο Σκάρπα, ο οποίος είναι κάτοχος κοινοτικού (ιταλικού) διαβατηρίου, έχει μιλήσει ήδη με την διοίκηση της Παλμέιρας για την επιθυμία του και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τον βραζιλιάνικο σύλλογο και τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν είναι τυχαία τα ρεπορτάζ στην Λατινική Αμερική, τα οποία αναφέρουν πως, σε περίπτωση αποχώρησης του έμπειρου επιθετικού μέσου, ο Αμπέλ Φερέιρα θα στηριχτεί στον Ραφαέλ Βέιγκα και θα έχει ως εναλλακτική λύση τον Γκαμπριέλ Βερόν.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα μπορεί από τον επόμενο μήνα να υπογράψει ως ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του, οπότε η Παλμέιρας δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών. Είτε θα πρέπει να πουλήσει άμεσα τον παίκτη, είτε θα τον χάσει ως ελεύθερο τον χειμώνα. Η χρηματιστηριακή αξία του βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού ανέρχεται στα 9.000.000 ευρώ και μαζί με τον Αρασκαέτα είναι οι κορυφαίοι επιτελικοί χαφ του πρωταθλήματος μέσα στο 2022. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει 30 συμμετοχές, 7 τέρματα και 6 ασίστ και εκτός από “δεκάρι” χρησιμοποιείται και ως εξτρέμ.

Πληροφορίες από την Βραζιλία αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός ρίχνει ματιές και στον Ιγκόρ Γκόμες, που είναι επίσης μία πολύ καλή αλλά και συνάμα εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος έχει συμβόλαιο με τη Σάο Πάολο μέχρι τον Μάρτιο του 2023 (δηλαδή, λήγει το συμβόλαιό του σε εννέα μήνες) και μέσα στη σεζόν έχει 27 αγώνες, 1 γκολ και 3 ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7.000.000 ευρώ και πριν από μερικούς μήνες η Σάο Πάολο ζητούσε 8.000.000 για την παραχώρησή του. Πλέον, όμως, με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει σε μερικούς μήνες, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την προσθήκη εξτρέμ, οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν τις επαφές τους με τον Κάιλ Λάριν που έμεινε ελεύθερος από την Μπεσίκτας, διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη, ενώ στη λίστα προστέθηκε ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Ο 27χρονος Δανός επιθετικός ανήκει στη Γουότφορντ (έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026) και την τελευταία περίοδο αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ (50 αγώνες, 7 τέρματα, 10 ασίστ). Ο Ζινκερνάγκελ έχει τον ίδιο εκπρόσωπο με τον Πέδρο Μαρτίνς (τον Πίνι Ζαχάβι) και η Γουότφορντ εμφανίζεται ανοιχτή στο ενδεχόμενο πώλησής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό