22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετική η Ισπανία στην άρση των πατεντών στα εμβόλια κορονοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση στην Ισπανία θεωρεί ότι η πρόταση των ΗΠΑ για άρση των πατεντών στα εμβόλια για τον κορονοϊό «δείχνει το δρόμο» όμως δεν αρκεί αυτό για να εξασφαλιστούν δόσεις για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Για την έγκριση αυτής της προσωρινής κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας θα χρειαστεί χρόνος και, στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία και να παραχωρήσουν άδειες παραγωγής σε εθελοντική βάση, αναφέρεται σε ένα έγγραφο εργασίας που τιτλοφορείται «Εμβόλια για όλους».

Το έγγραφο αυτό, που πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη σύνοδο των ηγετών των χωρών της ΕΕ στο Πόρτο, ζητά την κατάργηση των εμπορικών φραγμών και των εμποδίων στον ανεφοδιασμό, για να περιοριστεί η ανεπάρκεια στην παραγωγή εμβολίων.

Η άνιση πρόσβαση στα εμβόλια μεταξύ των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών δεν δημιουργεί μόνο ένα «αίσθημα αδικίας» αλλά «συνιστά και υγειονομικό κίνδυνο για τον κόσμο», προστίθεται στο κείμενο.

Η Μαδρίτη θεωρεί επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες, το έργο των οποίων έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν να συνεργαστούν με διεθνείς οργανισμούς και να παίξουν σημαντικότερο ρόλο στις παραδόσεις των εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό