27.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Θετικές προοπτικές και διπλάσια περιθώρια ανόδου στην τιμή μετοχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εκτίμηση για αύξηση του EBITDA κατά 6% το 2024 σε σχέση με το 2023, προβλέποντας έτσι EBITDA 46,6 εκατ. ευρώ δίνει η νέα έκθεση της Eurobank Equities για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης.

Ταυτόχρονα διαμορφώνει την εκτίμηση για υψηλή τιμή στόχο στα 8,2 ευρώ/τμχ., εκτιμώντας ουσιαστικά διπλάσια άνοδο της σημερινής υποτιμημένης, όπως υποστηρίζει, τιμής που κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα 4 ευρώ/τμχ.

Την ίδια θετική ανάπτυξη ύψους 6% εκτιμά η έκθεση πως θα καταγράψουν και οι πωλήσεις του εισηγμένου Ομίλου κυρίως λόγω των επενδύσεων των τελευταίων ετών με το ίδιο ποσοστό ανόδου να αναμένεται και για το διάστημα 2025-2026.

Επισημαίνεται παράλληλα πως ο Όμιλος παρά τις υψηλές επενδύσεις αλλά και προκλήσεις καταφέρνει να διατηρεί υγιή ισολογισμό.

Στην έκθεση τονίζεται ότι οι αυξημένοι όγκοι είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων των τελευταίων ετών που υλοποιούνται με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μεταποίησης και στην ενδυνάμωση της παραγωγικής δυναμικής της εισηγμένης.

Προβλέπεται τέλος ότι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, σε συνδυασμό με τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους του, η οποία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται σε αποδόσεις της τάξεως του 6%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό