20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικά δεδομένα της ενισχυτικής δόσης που στοχεύει στην Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Moderna είπε ότι η νέα ενισχυτική δόση κατά δύο στελεχών της Co-19 αυξάνει την ανοσία των ανθρώπων έναντι της κυρίαρχης παραλλαγής Omicron, ενισχύοντας τις ελπίδες της εταιρείας να κυκλοφορήσει το εμβόλιο ως τέταρτη δόση στα τέλη του καλοκαιριού.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας είναι η πρώτη που ανέφερε προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή ενός εμβολίου που στοχεύει στη μετάλλαξη Omicron. 

Το εμβόλιο προκάλεσε οκτώ φορές περισσότερα αντισώματα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron από μια τέταρτη δόση του αρχικού σκευάσματος όταν μετρήθηκε έναν μήνα μετά τη χορήγησή του, είπε η εταιρεία. Αντιμετώπισε το αρχικό στέλεχος εξίσου καλά, αλλά δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν ανώτερο.

Η υποψήφια ενισχυτική δόση θα πρέπει να παρέχει πιο ανθεκτική προστασία έναντι παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία, πρόσθεσε η Moderna.

Ο Ντάριους Χιουζ, γενικός διευθυντής της Moderna στη Βρετανία, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν «πολύ, πολύ ευχαριστημένη» με τα αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν ότι το νέο εμβόλιο θα προσφέρει «πολύ καλύτερη προστασία για την αναμνηστική εκστρατεία εμβολιασμού του φθινοπώρου και του χειμώνα».

Πολλές κυβερνήσεις δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιος θα πρέπει να λάβει μια τέταρτη δόση το φθινόπωρο και εάν θα παράσχει ενισχυτικό εμβολιασμό με στόχο την Omicron. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη προσφέρει τέταρτες δόσεις σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Τον Απρίλιο, οι ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ δήλωσαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να συστήσουν τέταρτη δόσης για τον γενικό πληθυσμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό