22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικά αποτελέσματα από το εμβόλιο της Inovio για τον κορονοϊό σε ποντίκια και ινδικά χοιρίδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρεία ανοσοθεραπείας Inovio Pharmaceuticals ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό εμβόλιό της για τον νέο κορονοϊό παρήγαγε προστατευτικά αντισώματα και προκάλεσε θετική αντίδραση του ανοσοποιητικού σε ποντίκια και ινδικά χοιρίδια.

Η μετοχή της εταιρίας, η αξία της οποίας τετραπλασιάστηκε από την αρχή του έτους με την ελπίδα ότι το εμβόλιό της θα αποδειχθεί σωτήριο, έφτασε στα 15,77 δολάρια με την έναρξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, αύξηση 18%.

«Διαπιστώσαμε αντισωματική ανταπόκριση η οποία κάνει πολλά από τα πράγματα που θα επιθυμούσαμε να δούμε σε ένα πιθανό εμβόλιο», είπε ο Δρ. Ντέιβιντ Γουάινερ, ο διευθυντής του κέντρου εμβολίων και ανοσοθεραπείας του Ινστιτούτου Wistar που συνεργάζεται με την Inovio.

«Είμαστε σε θέση να βάλουμε στο στόχαστρο εκείνα τα πράγματα που θα εμπόδιζαν τον ιό να αποκτήσει ένα ασφαλές καταφύγιο στο σώμα», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ούτε εγκεκριμένες θεραπείες, ούτε εμβόλιο για την Co-19. Περίπου 100 προγράμματα παραγωγής εμβολίων είναι σε εξέλιξη σε όλον τον κόσμο από κυβερνήσεις, φαρμακοβιομηχανίες και ερευνητές. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι για να υπάρξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα χρειαστούν 12-18 μήνες.

Η Inovio άρχισε τις δοκιμές σε ανθρώπους τον Απρίλιο. Πολλές άλλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως οι Moderna Inc, Pfizer Inc, Johnson & Johnson, Sanofi και AstraZeneca Plc είναι σε διάφορα στάδια παραγωγής εμβολίων. Την Δευτέρα η Moderna ανέφερε ότι το πειραματικό εμβόλιό της είχε θετικά αποτελέσματα σε μια μικρή ομάδα υγιών εθελοντών.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή του εμβολίου της Inovio σε ανθρώπους αναμένονται τον Ιούνιο. Οι 40 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν στη Φάση 1 πήραν δύο δόσεις (με χρονική απόσταση 4 εβδομάδων) του εμβολίου INO-4800 και στη συνέχεια θα παρακολουθούνται από τους γιατρούς για δύο εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό