24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο κατά της εκκένωσης της «κατάληψης 111»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπειτα από κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα, οι διαμαρτυρόμενοι κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκκένωσης της κατάληψης.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης 111 στην οδό Εγνατία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άτομα τοι αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έπειτα από κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα, οι διαμαρτυρόμενοι κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκκένωσης της κατάληψης.

Κατά την κινητοποίηση τους, οι συμμετέχοντες πέταξαν όπου αναγράφονταν μηνύματα υπέρ των καταλήψεων, ενώ ακούστηκαν επιπλέον συνθήματα κατά της απελευθέρωσης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα άτομα αφού αρχικά κινήθηκαν επί της οδού Ολύμπου, ενώ νωρίτερα πέρασαν από την οδό Ιασωνίδου στη συνέχεια έφτασαν έξω από τον χώρο όπου τελούνταν η κατάληψη φωνάζοντας συνθήματα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το σημείο.. Θυμίζουμε ότι, στη σφράγιση όλων των εισόδων της κατάληψης 111 στην οδό Εγνατία, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (22/7) συνεργεία.

Όπως έγινε γνωστό, θα χτιστεί τόσο η κεντρική είσοδος όσο και κάποια παράθυρα στο πλαϊνό και πίσω μέρος της πολυκατοικίας προκειμένου να αποκλειστεί στο εξής το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων.

Το κτίριο όπου στεγάζονταν η κατάληψη παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη στατική επάρκεια και είχε χαρακτηριστεί κόκκινο ήδη από το σεισμό του 1978, οπότε και σταμάτησε να χρησιμοποιείται επίσημα. Σε όλη τη διάρκεια των εργασιών που πιθανότατα θα συνεχιστούν και αύριο, δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται στο σημείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό