23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Με εικόνες Αγίων, σημαίες και συνθήματα η πορεία για το Family Pride

Ειδήσεις Ελλάδα

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου οι συμμετέχοντες στο Family Pride, την γιορτή που είναι “αφιερωμένη στην ελληνική οικογένεια”.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται μετά από πρωτοβουλία μελών της διαδικτυακής ομάδας “Ελληνίδες Μάνες”, ακριβώς μια εβδομάδα μετά το Thessaloniki EuroPride.

Θεσσαλονίκη Family Pride / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το κάλεσμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Pride Family είναι “η μέρα της οικογένειας”, η μέρα που θα γίνει θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Μια γιορτή της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη, δική σου. 1ο Pride Family η μέρα της οικογένειας! Είμαστε περήφανοι για την οικογένειά μας… Ο θεσμός της οικογένειας πλέον δεν είναι σε κρίση».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη εκδήλωση αναμένεται να διοργανωθεί και στην Αθήνα, όπως ανακοινώνει ιστοσελίδα με το όνομα «Pride Family».

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, σημαίες με την Παναγία και τον Ιησού, αλλά και εικόνες Αγίων. Μεταξύ άλλων φωνάζαν συνθήματα όπως: “Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία”, “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά” και “Κάτω η χούντα των ΛΟΑΤΚΙ”.

Θεσσαλονίκη Family Pride / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μετά τις ομιλίες και αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο και άφησαν στον αέρα τα μπαλόνια (ροζ και γαλάζια) οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία που κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κεφαλή βρίσκονται άτομα που κρατούν ελληνικές σημαίες σημαίες αλλά και παιδιά με σημαία «ορθοδοξία ή θάνατος». Οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα όπως: «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», όπως και ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό