22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με πυροβολιασμούς σε Ι.Χ- Στη φυλακή οι δράστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δράστες συνελήφθησαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι τον Απρίλιο του 2021 με την κατηγορία ότι αξίωναν εκβιαστικά χρήματα από ιδιώτες και επιχειρηματίες, ασκώντας βία εναντίον τους ή απειλώντας τις ζωές τους.

Περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε πέρυσι τον Αύγουστο στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί (30, 40, 41 ετών), που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας για εμπλοκή τους σε υποθέσεις εκβιασμού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και κατά συρροή, πράξη για την οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος κι ένας 29χρονος και πυροβόλησαν εν κινήσει προς το μέρος τους, με πιστόλι, χωρίς να τους τραυματίσουν.

Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με την εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση εκβιασμών. Οι ίδιοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με την κατηγορία ότι αξίωναν εκβιαστικά χρήματα από ιδιώτες και επιχειρηματίες (σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), ασκώντας βία εναντίον τους ή απειλώντας τις ζωές τους.

Η συγκεκριμένη δικογραφία τούς καταλογίζει ότι απέσπασαν σχεδόν 70.000 ευρώ από πέντε άτομα που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματά τους, ενώ αποπειράθηκαν να τους αποσπάσουν άλλα 50.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι, αλβανικής καταγωγής, στις απολογίες τους στον ανακριτή είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό