26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Βαρύ παρελθόν έχει ο οδηγός που παρέσυρε την τριμελή οικογένεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγική υπόθεση της παράσυρσης μιας τριμελούς οικογένειας στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου. Το ανδρόγυνο συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να διακόψουν την κύηση της γυναίκας για να της σώσουν τη ζωή.

Την ίδια ώρα όσα αποκαλύπτονται για το παρελθόν του δράστη σοκάρουν, καθώς αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο 47χρονος είχε συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Βαρύ παρελθόν με παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος να έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του οδηγού που παρέσυρε με ΙΧ ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

Τι ανέφερε η αστυνομία

Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται ότι για το σύνολο των παραβάσεων είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οδηγό τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικά με τροχαίο της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία αναφέρει ότι η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

«Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφαίρεσαν το έμβρυο

Στο μεταξύ, σε χειρουργική επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου, υποβλήθηκε, σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», η 34χρονη που παρασύρθηκε μαζί με τον 37χρονο άντρα της και το δύο ετών παιδάκι τους από αυτοκίνητο, καθώς περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης.

Η γυναίκα, που βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του »Παπαγεωργίου». Το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο διότι είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό