22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Αίσθηση από την παρουσία τουρκικού πολεμικού πλοίου στον Θερμαϊκό – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Από νωρίς το πρωί χθες Παρασκευή προκάλεσε εντύπωση και ερωτήματα η παρουσία ενός πολεμικού πλοίου της Τουρκίας, που έπλεε στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη.

Στο λιμάνι

Το τουρκικό αρματαγωγό βρίσκεται επικεφαλής NATOικής δύναμης που αποτελείται από 5 πλοία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το rthess.gr (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω).

Οπως έγινε γνωστό, μάλιστα, τα πλοία επρόκειτο να δέσουν το απόγευμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να παραμείνουν για μερικές ημέρες στην περιοχή, καθώς συμμετέχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός πλέον κατηγορείται για οργάνωση Συνταγματικής εκτροπής

Κλιμακώνει την ένταση

Η Τουρκία, στο μεταξύ, ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κλιμακώνοντας την ένταση καθώς, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο «μάταιη» και «αυτοκαταστροφική» για την Αθήνα.

Με τη συμφωνία για τον καθορισμό των περιοχών Ερευνας και Διάσωσης, οι δύο χώρες διακηρύσσουν ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις αιγυπτιακές ακτές ελέγχεται αποκλειστικά από την Αθήνα και το Κάιρο, σβήνοντας στην ουσία το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και απαντώντας στο αφήγημα της Τουρκίας περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Προκλήσεις άνευ προηγουμένου

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου προκλήσεις της Τουρκίας.

Μιλώντας στη Σχολή Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε: «Εχουμε μία διαρκή, κλιμακούμενη κρίση, η οποία προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την τριετία. Δεν έχουμε τέτοιο προηγούμενο.

»Και, βεβαίως, το περιεχόμενο αυτής της κρίσης, το ευρύτερο, είναι ότι αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και, ακόμα και οριακά, και της ίδιας της Κρήτης. Προσθέτω σε αυτό το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο”».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό