20 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Θες πλούσια & μακριά μαλλιά; 5 tips για να μακρύνουν γρήγορα και φυσικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των μαλλιών. Για παράδειγμα, έλλειψή βιοτίνης μπορεί να προκαλέσει αραίωση μαλλιών ή τριχόπτωση.

Τα μακριά και λαμπερά μαλλιά είναι όνειρο κάθε γυναίκας. -Εκτός από εμένα… Η αλήθεια είναι ότι το κοντό καρέ δεν το αλλάζω. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα μακριά μαλλιά είναι από μόνα τους πολύ εντυπωσιακά καθώς μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά hairstyles και να απογειώσεις την κάθε σου εμφάνισή.

Ο προβληματισμός όμως των περισσότερων γυναικών -σίγουρα και ο δικός σου- είναι πώς θα καταφέρουν, να μακρύνουν τα μαλλιά τους γρήγορα και φυσικά; Ε, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου με υγιή και εύκολο τρόπο. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

6 θαυματουργά eye patches για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα σε χρόνο ρεκόρ

https://www.instagram.com/p/C7CafXMoeUp/5 tips για να μακρύνουν γρήγορα και φυσικά τα μαλλιά σουΥγιές τριχωτό κεφαλής = Υγιή μαλλιά

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι σημαντική για τους εξής λόγους:

Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρωνΚαθαρισμός από τοξίνεςΒελτίωση της κυκλοφορίας που σημαίνει θρέψη των θυλάκων των τριχώνΠρόληψη και αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Για όλα τα παραπάνω είναι καλό η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής να γίνεται 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Υγειές τριχωτό κεφαλής σημαίνει υγιή μαλλιά.

Συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο

Κι όμως, το κομμωτήριο δεν είναι εχθρός σου! Κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο που εμπιστεύεσαι, τουλάχιστον μία φορά κάθε 1,5 μήνα για να φρεσκάρεις λίγο τις άκρες των μαλλιών σου. Θα δεις ότι τα μαλλιά σου θα μακραίνουν γρήγορα και φυσικά με τις άκρες σου να σφύζουν από υγεία.

Μάσκες μαλλιών

Επένδυσε σε μία μάσκα μαλλιών. Η μάσκα μαλλιών θα σου προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, θα σου χαρίσει βαθιά ενυδάτωση, λάμψη, αναδόμηση, ενώ επίσης θα μειώσει την ψαλίδα και το σπάσιμο των μαλλιών σου.

Ακμή στην πλάτη; Τα λάθη που κάνεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Απόφυγε τα εργαλεία θερμότητας

Για να αποκτήσεις σύντομα υγιή και μακριά μαλλιά, περιόρισε τα θερμαντικά εργαλεία στο styling. Προτίμησε χτενίσματα, όπως ponytails και buns τα οποία δεν απαιτούν τη χρήση θερμαντικών εργαλείων. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μήκος και την υγιή όψη στις άκρες των μαλλιών σου.

Υγιεινή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των μαλλιών. Για παράδειγμα, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η βιοτίνη είναι γνωστή για την ευεργετική της δράση στα μαλλιά και την ενδυνάμωση της τρίχας. Βιοτίνη έχουν τα αυγά, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και οι γλυκοπατάτες.

Η έλλειψή της βιοτίνης μπορεί να προκαλέσει αραίωση μαλλιών ή τριχόπτωση.

Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θρέφουν τα μαλλιά και βοηθούν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, ενώ επίσης ο λιναρόσπορος και οι καρύδες είναι μερικές τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Blurred lips: Το νέο trend θα σε κάνει να ξεχάσεις τον τρόπο που εφαρμόζες το κραγιόν σου ως τώρα



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό