25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεοχαρόπουλος: Δημοψήφισμα για ένταξη στους ευρωσοσιαλιστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι μόνο επιμένουν στην πρότασή τους για ένταξη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές  αλλά ανοίγουν θέμα δημοψηφίσματος για να αποφασίσει η «βάση» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος  και Γιάννης Ραγκούσης  στις παρεμβάσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην πρόταση που είχαν καταθέσει, μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο συζητήσεων για την ταυτότητα του κόμματος στην πορεία αλλά και μετά από τις ευρωεκλογές. 

«Που αποτυπώνεται πολιτικά και ιδεολογικά ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα μεγάλα βήματα, που ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε επειδή δεν τον άφηνε η Ομπρέλα και οι 6+6; Όλες αυτές οι αρνητικές αντιδράσεις που ακούστηκαν στην πρότασή μας, σε τι διαφέρουν από όσα απολύτως σεβαστά θα έλεγε η «Ομπρέλα» εάν δεν είχε αποχωρήσει…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: 

«Θα δώσουμε τη μάχη των ιδεών μας – των δικών μας ιδεών – στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του S&D (Συμμαχία Προοδευτικών και Σοσιαλιστών)  ή όχι;»

Ο κ. Ραγκούσης πρότεινε επίσης να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβουλία με πρόταση νόμου ώστε να επεκταθεί η εφαρμογή της «Διαύγειας» στα κόμματα. 

Δημοψήφισμα για την απόφαση ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές ζήτησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.  

Νωρίτερα στην εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης  είχε χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» σημειώνοντας, ωστόσο πως το κόμμα θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων, Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό