18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ 100,3: Στο διαδίκτυο τα πιστοποιητικά από ληξιαρχεία και δημοτολόγια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στον επόμενο μήνα το σύνολο των πιστοποιητικών που χρειάζονται οι πολίτες από ληξιαρχεία και δημοτολόγια θα δίνεται μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία, έκανε γνωστό στον ΣΚΑΙ,100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της ηλεκτρονικής κατάθεσης αίτησης για τα αδήλωτα τετραγωνικά και της ψηφιοποίησης εκλογικών διαδικασιών.

Σε αυτό το «πακέτο» δικαιολογητικών που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια μέσα από τη χρήση του Μητρώου Πολιτών και τη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περιλαμβάνονται τα πιστοποιητικά γεννήσεως, γάμου, βάπτισης, οικογενειακής κατάστασης, μόνιμης κατοικίας, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, όλα αυτά τα δικαιολογητικά θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες αλλά και από το δημόσιο, χωρίς αίτηση, αν κρίνεται αναγκαίο. Όπως είπε, «πρόκειται για μια πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική αναβάθμιση, η οποία έρχεται σε συνέχεια άλλων πρωτοβουλιών, όπως είναι η ηλεκτρονική δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στην κατοικία, μέσα από την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, και την ψηφιοποίηση εκλογικών διαδικασιών». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι λόγω της πανδημίας ο χρόνος για την κατάθεση αίτησης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα λήγει στις 30 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, την οποία χρησιμοποιεί πλέον ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων στο δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «πολλές από τις καινοτομίες που αναπτύσσονται πρέπει να θεσμοθετηθούν, καθώς κανείς δεν είχε προβλέψει μέχρι τώρα ότι μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα χρειασθεί ευρεία χρήση της τηλεργασίας. Άρα είναι ζητούμενα και προκλήσεις και σε επίπεδο θεσμικό πλέον».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό