18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστα τα σύνορά μας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Κάθε δεύτερη μέρα ακούμε πραγματικά όλο και πιο ακραίες και πιο επιθετικές οι δηλώσεις από τους Τούρκους πολιτικούς. Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ενισχυμένη στρατιωτικά και έχει δυναμώσει τη θέση της, με ισχυρές γεωστρατηγικές συμμαχίες. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν τον κ. Ερντογάν να βγαίνει εκτός ελέγχου και να επιτίθεται ρητορικά. Τα σχέδιά του δεν βγαίνουν στον Έβρο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας την Κυριακή στον «ΣΚΑΪ».

Αναφερόμενος στην προστασία των συνόρων στον Έβρο, τόνισε ότι «εκεί υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία, που σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό, έχει βάλει ένα στοπ στις παράνομες μεταναστευτικές ροές που επιχειρεί ο κ. Ερντογάν να στέλνει συγκροτημένα και συνεχώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει τίποτε. Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα».

Όπως συμπλήρωσε, «το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράχτη στο σύνολο του ποταμού Έβρου, για επιπλέον 140 χιλιόμετρα. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Με ψυχραιμία, με ενότητα, με ετοιμότητα, με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε απειλή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών αρχών με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στα Πανεπιστήμια

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας «την υποκριτική στάση του κόμματος το οποίο στο παρελθόν δεν ψήφισε καμία νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή».

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατάσταση στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν σε γνώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, εξήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 708 νέους αστυνομικούς.

Δώδεκα νέα γραφεία ενδοικογενειακής βίας

«Ιδρύουμε άλλα 12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, 2 ακόμα στην Αττική, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι (Αχαρνές), ένα στη Θεσσαλονίκη και 9 στις μεγάλες πόλεις της χώρας με εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Στα 10 από τα 12 αυτά τα γραφεία, επικεφαλής είναι αξιωματικός γυναίκα της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι θέλουμε οι γυναίκες να έχουν όλη την άνεση να απευθύνονται και να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσει η αστυνομία με ευαισθησία και αλληλεγγύη το πρόβλημα. Γιατί πάνω από όλα είναι ανθρώπινη ζωή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για αυτό» δήλωσε επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Στηρίζουμε έμπρακτα τον αστυνομικό»

«Στον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό χρωστάμε. Χρωστάει η κοινωνία και χρωστάει και το Ελληνικό κράτος και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αναγνωριστεί η επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Αυτό προϋποθέτει έχει μερικές οικονομικές συνέπειες που μελετώνται και τις γνωρίζουν και οι αστυνομικοί μας, ότι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Κυβέρνηση και το σύνολο της χώρας θέλει να το κάνουμε. κάνουμε βήματα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική πολιτεία πρέπει  πρέπει να ανταποκριθεί στο χρέος της προς τα σώματα ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό