25.8 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Θα χαθούν 5,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τις πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, εάν τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν η μοναδική επιλογή στην αγορά.

Ισχυρίζεται ότι ένα μέλλον μόνο με ηλεκτρικά ρεύματα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο 5,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ιδίως εκείνες που εμπλέκονται στην παραδοσιακή τεχνολογία των κινητήρων εσωτερικής καύσης  και στις σχετικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, ο Toyoda τόνισε τη συνεχή υποστήριξή του στα βενζινοκίνητα οχήματα και τάχθηκε υπέρ μιας ισορροπημένης προσέγγισης για την ουδετερότητα του άνθρακα που θα περιλαμβάνει υβριδικά και καθαρότερα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες, αντί της πλήρους μετάβασης στα EV.

Η στάση του Toyoda δεν είναι νέα- έχει επικρίνει στο παρελθόν την ώθηση των κυβερνήσεων και των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την απαγόρευση των οχημάτων εσωτερικής καύσης ως κοντόφθαλμη.

Υποστηρίζει ότι η ενεργειακή υποδομή της Ιαπωνίας θα δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση αν όλα τα οχήματα ήταν ηλεκτρικά.

Αν και οι απόψεις του έχουν αντιμετωπίσει κριτική, συμπεριλαμβανομένων των αντιρρήσεων των επενδυτών κατά την πρόσφατη επανεκλογή του ως πρόεδρος, η στρατηγική της Toyota φαίνεται να αποδίδει.

Καθώς ο ρυθμός υιοθέτησης των EV επιβραδύνεται, η εστίαση της Toyota στα υβριδικά οχήματα τη βοήθησε να διατηρήσει ηγετική θέση στην αγορά, σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η GM, οι οποίες επανεξετάζουν τις στρατηγικές τους με επίκεντρο τα EV.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό