21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα φορούσατε διαμάντια του… αέρα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένα από τα κοσμήματα της Aether με ένα από τα διαμάντια της που αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα.

Η νεοφυής εταιρεία Aether ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια μέθοδο κατασκευής διαμαντιών από… αέρα τιμώντας έτσι και το όνομα της. Η μέθοδος αποσπά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση για την κατασκευή διαμαντιών στο εργαστήριο. Σύμφωνα με την εταιρεία τα διαμάντια της είναι πανομοιότυπα στη φυσική αλλά και χημική τους υπόσταση με τα διαμάντια που βγαίνουν από τα ορυχεία.

Ένα καράτι αυτών των διαμαντιών αντιστοιχεί σε 20 τόνους διοξειδίου του άνθρακα γεγονός κάτι που σημαίνει ότι είναι παράλληλα μια φιλική στο περιβάλλον διαδικασία. Έχουν αναπτυχθεί και άλλες μέθοδοι δημιουργίας διαμαντιών στο εργαστήριο αλλά χρησιμοποιούν πετροχημικά υλικά. Η Aether προτίθεται να αξιοποιήσει 18 εκατ. δολάρια που έχει λάβει από επενδυτές στη προσπάθεια μαζικής παραγωγής των διαμαντιών της.  

Για τη δημιουργία των διαμαντιών χρησιμοποιείται ένας αντιδραστήρας με τον οποίο γίνεται η εξαγωγή του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα. Στη συνέχεια το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε υδρογονάνθρακα ο οποίος εισάγεται σε αντιδραστήρες χημικής εναπόθεσης ατμών οι οποίοι λειτουργούν σε ποσοστό 100% από καθαρές πηγές ενέργειας. Εκεί δημιουργούνται οι κρύσταλλοι του διαμαντιού και αναλαμβάνουν μετά ειδικοί τεχνίτες το κόψιμο και το φινίρισμα του κοσμήματος.

Οι τιμές αυτών των διαμαντιών ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες δολάρια και φτάνουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό